[B4 2.0 ABT] problem z ogrzewaniem
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 RU] Nie grzeje dobrze po wymianie nagrzewnicy
Witam. Mam następuący problem. Zaczęło mi nie grzać dobrze w aucie (praktycznie wcale) więc postanowiłem wymienić nagrzewnicę. Kupiłem nagrzewnice Febi i we wtorek zabrałem się za pracę. Demontaż, wymiana nagrzewnicy , i montaż deski zajęło mi wolny czas do wczoraj. Dziś odpaliłem autko i niestety nie grzeje dobrze, leci delikatne ciepło. Odpowietrzałem przez pół godziny i była delikatna poprawa. przejechałem sie z 15 km i w trakcie jazdy leciało zimne powietrze, co to może być? Dodam jeszcze że termostat był wymieniany na wiosnę. już tracę cierpliwość, tyle pracy władowałem, panowie,panie, pomóżcie!
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] bRak ogrzewania po wymianie wszystkiego!!
witam mam problem z ogrzewanie, w mojej 80. Wymieniłem chłodnićę,pompe,termoastat,nagrzewnice,klapki też robiłem , pokrętła całe klapy sie otwierają,węże drożne,ciepłe jedynie te od nagrzewnicy nie. Płynu troszkę ubywa ale wyciek jest przey chłodniczce oleju, Także nie wiem co może być. Dodam że jak klapki porobiłem to grzało ale po 2 dniach nagrzewnica mi walneła i wymieniłem i od tamtej pory nie grzeje. układ odpowietrzony. w oleju brak jakich kolwiek śladów ołynu. Nie wiem ktoś miał taki problem?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2016, 20:14 przez adrian9512052, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: bRak ogrzewania po wymianie wszystkiego!!
odpowietrzałes na zamknietym zbiorniczku wyrownawczym???? jesli nie to probuj dalej musi byc ogrzewanie... na wezu co idzie woda do nagrzewnicy jest srubka do odpowietrzenia... to zapal audi i odkrec al emusi zbiorniczek wyrownawczy byc zakrecony i nagrzej go do 90stopni... musi wyjdz ta rurka woda lub plyn...adrian9512052 pisze:witam mam problem z ogrzewanie, w mojej 80. Wymieniłem chłodnićę,pompe,termoastat,nagrzewnice,klapki też robiłem , pokrętła całe klapy sie otwierają,węże drożne,ciepłe jedynie te od nagrzewnicy nie. Płynu troszkę ubywa ale wyciek jest przey chłodniczce oleju, Także nie wiem co może być. Dodam że jak klapki porobiłem to grzało ale po 2 dniach nagrzewnica mi walneła i wymieniłem i od tamtej pory nie grzeje. układ odpowietrzony. w oleju brak jakich kolwiek śladów ołynu. Nie wiem ktoś miał taki problem?