Witam, na początku tego roku udało mi się kupić Coupe Quattro 2,8 z 1993 roku. Zakładam ten temat prawie po roku bo dopiero teraz udało mi się ją doprowadzić do stanu używalności. Jak ją kupiłem to w środku było dużo wilgoci, dywanik mokry, na skórach pojawił się biały nalot. Winowajcą był szklany szyberdach który doszczętnie zgnił, oraz nieszczelna przednia szyba. Generalnie rozebrałem środek do gołej blachy i zacząłem zabawę...
Przez rok zostało zrobione: wymieniony szyberdach nowa przednia szyba nowe wygłuszenie nowa nagrzewnica zregenerowane klapy nawiewu podsufitka obszyta na czarno kierownica S-line obszyta skórą z czerwoną nitką pomalowany dach, szyberdach, tylna klapa i listwy przy przedniej szybie założony zderzak od S2 nowa chłodnica klimatyzacji, dławik i czujnik temperatury ogarnięta blokada tylnego mostu, ktoś źle podłączył podciśnienia
Audi jest dosyć dobrze wyposażone: fotel kierowcy regulowany elektrycznie w każdej płaszczyźnie grzane fotele climatronic tempomat ac/bc elektrycznie uchylane tylne szyby airbag kierowcy
Teraz stoi na zimowych kołach Audi Speedline 15" a na lato mam BORBETy C.
Plany na najbliższą przyszłość: ogarnąć wydech z edelstahl ogarnąć car audio wymienić rozrząd wymienić czujnik biegu wstecznego
Kilka zdjęć z przebiegu pracy
Styczeń 2016
Wrzesień 2016
Październik 2016
Ostatnio zmieniony 23 lis 2016, 20:06 przez maciejRTC, łącznie zmieniany 1 raz.
piękny egzeplarz, wyposazenie bajka, co zrobiles ze szklanym dachem? skąd brałeś nowe wełny prasowane pod dywan ? gdybyś chciał to mam wydech od kolektorów do wysokości środkowego tlumika, który został mi po przeróbce na v8, więc chętnie odsprzedam za 400pln, narazie jest w SLG ale w piatek zabieram go do gdyni. gdybys chcial jakies graty z aah to pisz cos mi tam jeszcze zostalo m in. dwumas bez rantu + swiezy docisk z tarcza 8tkm, kolektor dolotowy czyszczony ultradzwiekami z przeplywka i krokowcem za 150pln i inne małe graty w cenie zlomu...
jeszcze raz gratuluje auta w takiej konfiguracji...
mata z allegro http://allegro.pl/mata-filcowa-wyglusza ... 65840.html tu do wyboru są dwie grubości, ta grubsza lepsza bo ma taśmę samoprzylepną i elegancko się ją układa, a ta cieńsza to szajs. Szybę z szyberdachu mam w garażu, nigdzie nie mogłem znaleźć tej ramy co mi zgniła więc założyłem zwykły dach bo taki miałem akurat na stanie UFOtm, wyślij mi zdjęcia tego wydechu jak możesz
Piękna coupeta sam szukam 2.8q i wiem jak ciężko cokolwiek sensownego znaleźć. Fajnie, że dałeś jej szanszę, w związku z czym życzę frajdy z użytkowania i "bezawaryjności"
Fajne podejście do tematu. Dobrze się zastanów nad wydechem od UFA bo to okazja a zrobi mega robotę. Sam w swojej Coupe robiłem kwas i całkiem inne auto.