[80 B4 1.9 TDI 1Z] szarpanie, telepotanie podczas jazdy...
[80 B4 1.9 TDI 1Z] szarpanie, telepotanie podczas jazdy...
Witam.
Podczas jazdy w pewnych momentach auto zaczyna dziwnie telepotać i jest tak dopuki nie odpuszczę lub dodam gazu, problem ten pojawia się bez względu na bieg.
Nie jestem pewny co do przyczyny, według mnie to chyba poduszki, ale piszę, ponieważ nie stać mnie finansowo na wymienianie kolejno części i dochodzenie w ten sposób do problemu, więc jeśli ktoś z państwa wie dokładnie gdzie tkwi problem, proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam
Podczas jazdy w pewnych momentach auto zaczyna dziwnie telepotać i jest tak dopuki nie odpuszczę lub dodam gazu, problem ten pojawia się bez względu na bieg.
Nie jestem pewny co do przyczyny, według mnie to chyba poduszki, ale piszę, ponieważ nie stać mnie finansowo na wymienianie kolejno części i dochodzenie w ten sposób do problemu, więc jeśli ktoś z państwa wie dokładnie gdzie tkwi problem, proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
No to czytałeś jak spawdzić nastawnik, odpinasz kostke od predkościomierza, albo przy skrzyni albo przy liczniku, jak nastawnik to przestanie szarpać (o ile nie jest fet zawalony), kolejan rzecz do sprawdzenia - G80 - wtrysk sterujący. Jak auto ma moc i reszta jest ok to przepływomierz można sobie narazie odpuścić. Jak masz możliwość podłaczenia vaga to możesz spawdzić może coś pokaże. Jezeli są to lekkie drgania, to też możliwe ze cos dzieje sie z wtryskami. Jest dużo rzeczy które dają takie same objawy i cieżko jednozacznie stwierdzić, na pałe tez nie ma co wymieniać czesci, bo to do niczego poza wydatkami nie prowadzi.
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Solskier, koleś ma takie same objawy jak i ja.W moim przypadku szarpanie jest w granicach 2.200 przeważnie na 4 i 5 biegu,trzeba lekko dodać lub ująć gazu i przechodzi to,obstawiam na poduszki ale chyba główna przyczyna jest albo we wtrysku ,dawce paliwa lub brudnym nastawniku.Odpięcie licznika nie pomaga,może to być bardzo brudny nastawnik.Telepanie jest takie ,że trzęsie mnie na fotelu.
Jak podepne pod VAG to coś się wyeliminuje. :mrgreen:
Jak podepne pod VAG to coś się wyeliminuje. :mrgreen:
O to jest to.kyjo pisze:przemik
Sam nie mam vaga i żaden ze znajomych więc po to jest to forum żeby pytać
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego poprzez VAG, dlatego napisałem ten temat.
Jest na tym forum wiele ludzi, którzy jak przypuszczam znają rozwiązanie mojego problemu.
Trzeba być cierpliwym, a poza tym jeszcze 4h temu nie wiedziałem, że to może być wina pompy itd.
Rako, widzę, że masz identyczny problem. Co do poduszek, to wyglądają na sprawne
pozdro