[B4 1,9tdi 1Z] Poduszki silnika
- ...danny...
- Forum Audi 80
[B4 1,9tdi 1Z] Poduszki silnika
Witam wszystkich. Mam takie pytanie czy do silnika 1,9tdi 1Z pasują poduszki z silnika 2.0?
Miałem kiedyś wymieniane poduszki na zamienniki, lecz strasznie mi wibruje auto, więc będe szukał orginalnych używek. Podaje niżej nr części do 1,9tdi. Proszę mnie poprawić jeśli są nie odpowiednie.
Prawa 8AO 199 382A
Lewa 8AO 199 379E
Miałem kiedyś wymieniane poduszki na zamienniki, lecz strasznie mi wibruje auto, więc będe szukał orginalnych używek. Podaje niżej nr części do 1,9tdi. Proszę mnie poprawić jeśli są nie odpowiednie.
Prawa 8AO 199 382A
Lewa 8AO 199 379E
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 07:38 przez ...danny..., łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
xawierek, z tego co ludzie tu piszą to tylko ori nowy lub używka jest tu masa tematów w których o tym piszą użytkownicy disla
https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Febi sobie odpuść ,może ta firma była solidna,ale lata temu,na chwilę obecną wszystkiego rodzaju tuleje poduchy itp do zawieszenia to jedne wielkie G......tej firmy ktoś chwalił sobie LEMFORDERxawierek pisze:Dozuce sie do tematu , wiadomymym jest , ze org . Jest ajlepszy ale na aukcjach ich nie moge znalesc wiec mysle o zamontowaniu poduszki marki Febi , czy ktos mial stycznosc z taka opcja albo co zamontowac by bylo zblizone do orginalu , jakos do uzywek nie mam przekonania.
Szukaj nie styranych ori używek lub aso ale koszta powalaja w 2015 jak pytałem to jedna strona jest jeszcze dostępna , koszt ponad 900 zł druga strona wycofana z produkcji ale która strona nie pamiętam.
Większa część tańszych zamienników jest bez oleju,tylko sama guma,i po zamontowaniu nowych problem jest wiekszy jak na wybitych starych orginalnych .
Odezwij się do forumowicza Duo on handluje gratami do 80-tek kupe czasu więc możliwe że będzie posiadał.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, 21:54 przez tomek1982, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
Re: ( B4 1,9tdi 1Z) Poduszki silnika
Poszukaj na olx. uzywany z tdi i bedziesz miał spokoj z wibracjami. ja tak miałem bo tata kupił zamienniki to myslałem ze plomby wyleca z zebow takie wibracje miałem na aucie przez poduszki ale kupiłem poduszki uzywane w dobrym stanie i jak reka odjał jest spokoj swiety...daniel2908 pisze:Witam wszystkich. Mam takie pytanie czy do silnika 1,9tdi 1Z pasują poduszki z silnika 2.0?
Prawa 8AO 199 382A
Lewa 8AO 199 379E
- ...danny...
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- ...danny...
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wymiana poduszki pod stronie gdzi eznajduje si epompa wtryskowa trwa niecała 30 minut ale poduszki ktora znajduje si epod turbo sprezarka to mussisz wiecej czasu poswiecic... bo ciezko sie tam dostac kluczem nasadowym i plaskim... ale jak masz warunki i garaz to ogarniesz ten temat w 1.5h.....daniel2908 pisze:jeszcze nie wymieniałem, po wymianie oczywiście ze sie pochwale
ja to robiłem sposbem ze klade belke w dluz silnia opierajac ja w dobrych punktach gdzi eniczego nieuszkodziłem i pasa z napinaczem brałem podciagałem trosze do gory i rozrkrecałem głowny srube co trzyma silnik z pozniej dwie sruby co trzymaja poduszke.... tak zrobiłem po stronie gdzi ejest pompa wtryskowa....
Co do poduszek, trzeba też uważać na używane.
Niedawno wymieniłem ta pod turbo, ale zmiana wyszła na gorsze.
Wibracje podczas cofania, cały prawy bok auta trzeszczy, a także prawa lampa(światło) skacze góra - dół.
Co ciekawe ta którą wyciągnąłem była w porównaniu do tej świeżej zdewastowana, ale nic takiego się nie działo.
Także chyba nie ma znaczenia czy dobry zamiennik, czy ori uzywka.
Zależy jak się trafi.
Wibracje podczas cofania, cały prawy bok auta trzeszczy, a także prawa lampa(światło) skacze góra - dół.
Co ciekawe ta którą wyciągnąłem była w porównaniu do tej świeżej zdewastowana, ale nic takiego się nie działo.
Zależy jak się trafi.
- ...danny...
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
A sprawdzaleś oznaczenia tej którą kupiłeś i założyłeś ? na pewno była ori ? Może jakiś zamiennik ?misiekb4 pisze:Co do poduszek, trzeba też uważać na używane.
Zależy jak się trafi.