[B4 2.0 ABK] Nie zamyka się bagażnik
[B4 2.0 ABK] Nie zamyka się bagażnik
Witam
Nie zamyka mi się bagażnik w moim avancie pozostałe drzwi się zamykają gdzie szukać przyczyny.?
I jeszcze zapytam czy nie powinno być tak że jak przekrecę kluczyk w drzwiach kierowcy to centralny zamyka wszystkie drzwi?? Bo ja musze wciskać ten "guzik" w drzwiach pasażera żeby zamknąć auto.
Pozdrawiam
Nie zamyka mi się bagażnik w moim avancie pozostałe drzwi się zamykają gdzie szukać przyczyny.?
I jeszcze zapytam czy nie powinno być tak że jak przekrecę kluczyk w drzwiach kierowcy to centralny zamyka wszystkie drzwi?? Bo ja musze wciskać ten "guzik" w drzwiach pasażera żeby zamknąć auto.
Pozdrawiam
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Uszkodzony siłownik po stronie kierowcy lub uszkodzona wiązka dzwi.I jeszcze zapytam czy nie powinno być tak że jak przekrecę kluczyk w drzwiach kierowcy to centralny zamyka wszystkie drzwi?? Bo ja musze wciskać ten "guzik" w drzwiach pasażera żeby zamknąć auto.
Pozdrawiam
Sprawdzić czy działa siłownik, jeżeli działa to żle wyregulowane cięgna lub uszkodzone, jeżeli nie działa siłownik przygnieciony wężyk nie drożny wężyk lub uszkodzony siłownik zablokowany.Nie zamyka mi się bagażnik w moim avancie pozostałe drzwi się zamykają gdzie szukać przyczyny.?
[B4 1.9 1Z] Problem z tylnym zamkiem, nie otwiera.
Witam. Zakupiłem cały używany zamek tylnej klapy ponieważ do starego nie pasował kluczyk. Zamek rozebrałęm na części pierwsze, starannie wyczyściłem, zakonserwowałem i złożyłem. Po zamontowaniu wszystko chodzi prawidłowo tak jak ma być, jest tylko jeden problem, nie można z tego zamka otworzyć wszystkich zamków w samochodzie natomiast z zamknięciem nie ma problemu. Gdy przekręcam kluczyk by otworzyć samochód słychać popmkę ale nic się nie dzieje, mogę jedynie otworzyć klapę bagażnika. Dodam że mikrowłączniki są podpięte i wszystko założone jak trzeba. Gdy odepnę mikrowłączniki i przekręcam kluczyk w klapie to także chyba powinno reagować ponieważ cięgno od siłownika klapy jest podłączone ale nic się nie dzieje, tak samo gdy po otwarciu klapy ruszam siłownikiem od wlewu paliwa także nic nie reaguje, dodam że centralny jest sprawny ponieważ gdy otwieram drzwi z zamka kierowcy normalnie wszystko otwiera i zamyka. Proszę o pomoc.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
A nie masz czasem zamka przekręcone w lewo? W sensie kluczykiem ktoś przekręcił w pozycje otwarcia. W takim wypadku centralny nie zamknie. Włóż kluczyk i przekręć w prawo o jedną pozycję (bodajże poziom). Jak dasz skrajnie w prawo to klapa będzie całkowicie zaryglowana.
Co do drzwi pasażera to do sprawdzenia elektryka, siłownik wraz z cięgnęm oraz wężyki ciśnieniowe. Prawdopodobnie może być śniedź we wtyczce (u siebie wszystkie musiałem przeczyścić)
Co do drzwi pasażera to do sprawdzenia elektryka, siłownik wraz z cięgnęm oraz wężyki ciśnieniowe. Prawdopodobnie może być śniedź we wtyczce (u siebie wszystkie musiałem przeczyścić)
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub