[B4 2.0 ABK] Ciągle świecące się światło w pozycji - drzwi.
[B4 2.0 ABK] Ciągle świecące się światło w pozycji - drzwi.
Witam, wiem wiem, zaraz ktoś mnie nakieruje do innego tematu, albo napisze "wystarczy poszukać", ponieważ był taki temat, ale Cb zaskoczę, czytelniku...przejrzałem już wszystkie posty, dotyczące mojego problemu, i nadal go nie rozwiązałem i czuję, że nie rozwiąże...może mały problem, ale przydatny w nocy.
Chodzi o oświetlenie kabiny...W pozycji "drzwi" kiedy światło powinno się zapalać, i gasić - nie robi tego.Światło świeci non stop, nie gaśnie po 10-12min, jak u niektórych, będzie świecić, aż akumulator nie padnie.Czy otworzę, czy zamknę itd, światło daje ciągle, nigdy nie zgasło...Krańcówki?Włączam światła, wyciągam kluczki ze stacyjki, i sprawdzam.Każda krańcówka daje sygnał, wtedy słyszę "brzęczyk", nawet jak bagażnik otworzę - uważam że są sprawne, wszystkie reagują.Pompka?Dałem na tą pozycję, odłączam pompkę, a światło jak świeciło, świeci dalej, więc myślę, że pompka do tego nic nie ma, przewody wyglądają ok - sprawdzałem.Nie mam już pomysłów, co to może być, dodam zdjęcia pompki, kostek, może to coś da...Wymieniłem lampkę całą, i problem ten sam jest.Mam centralkę taką, że po 10 sek auto się zamyka, ale jak są otwarte drzwi, to nie zamknie, ponieważ krańcówka daje sygnał.
Ktoś coś?Ponawiam ostatni raz temat, jak nie pomoże, poddaje się
Dzięki
Chodzi o oświetlenie kabiny...W pozycji "drzwi" kiedy światło powinno się zapalać, i gasić - nie robi tego.Światło świeci non stop, nie gaśnie po 10-12min, jak u niektórych, będzie świecić, aż akumulator nie padnie.Czy otworzę, czy zamknę itd, światło daje ciągle, nigdy nie zgasło...Krańcówki?Włączam światła, wyciągam kluczki ze stacyjki, i sprawdzam.Każda krańcówka daje sygnał, wtedy słyszę "brzęczyk", nawet jak bagażnik otworzę - uważam że są sprawne, wszystkie reagują.Pompka?Dałem na tą pozycję, odłączam pompkę, a światło jak świeciło, świeci dalej, więc myślę, że pompka do tego nic nie ma, przewody wyglądają ok - sprawdzałem.Nie mam już pomysłów, co to może być, dodam zdjęcia pompki, kostek, może to coś da...Wymieniłem lampkę całą, i problem ten sam jest.Mam centralkę taką, że po 10 sek auto się zamyka, ale jak są otwarte drzwi, to nie zamknie, ponieważ krańcówka daje sygnał.
Ktoś coś?Ponawiam ostatni raz temat, jak nie pomoże, poddaje się
Dzięki
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Przeglądałem teraz prawą stronę pasażera, a więc...Jest krańcówką, i idą od niej 2 przewody.Jeden tak jak Piotrekdriver1, pisał od brzęczyka oraz drugi od lampki - to się zgadza, po odłączeniu brzęczyk przestaje działać, a ten drugi nic się nie dzieje.Kable są ok, sprawdzałem je jak idą, nie ma na nich żadnej izolacji, idą oddzielnie w stronę silnika.Dzisiaj zobaczę jeszcze stronę kierowcy, ale jak pamiętam, tam coś było połączone, chyba brzęczyk + światło razem...Potem napiszę co i jak
[ Dodano: 2016-12-15, 18:47 ]
Rozebrałem stronę kierowcy, i sprawa wygląda tak...jest inaczej, niż u pasażera, a więc...Jeden kabel, który idzie na krańcówkę jest cały, a drugi jest połączony z jakimś niebieskim, gdy odłączę ten niebieski od przewodu drugiego, nie ma brzęczyka w pozostałych drzwiach, gdy złącze, brzęczyk jest...teraz już brzęczyk nie reaguje na stronę kierowcy, ale to mniej ważne...Ktoś coś?Lampka jak ciągle dawała, tak daje dalej.
[ Dodano: 2016-12-15, 18:47 ]
Rozebrałem stronę kierowcy, i sprawa wygląda tak...jest inaczej, niż u pasażera, a więc...Jeden kabel, który idzie na krańcówkę jest cały, a drugi jest połączony z jakimś niebieskim, gdy odłączę ten niebieski od przewodu drugiego, nie ma brzęczyka w pozostałych drzwiach, gdy złącze, brzęczyk jest...teraz już brzęczyk nie reaguje na stronę kierowcy, ale to mniej ważne...Ktoś coś?Lampka jak ciągle dawała, tak daje dalej.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Nawet jakby ktoś spiął krańcówkę drzwi kierowcy od brzęczyka z resztą to i tak sterowanie oświetleniem powinno działać. Przynajmniej powinno gasnąć po kilku minutach.
Ktoś musiał się wpiąć bezpośrednio z zasilanie lampki z pompki. Najlepiej by było odciąć przy pompce kabel załączający lampę po otwarciu drzwi i sprawdzić żarówką na wyjściu pompki odłączonej od reszty układu.
Ktoś musiał się wpiąć bezpośrednio z zasilanie lampki z pompki. Najlepiej by było odciąć przy pompce kabel załączający lampę po otwarciu drzwi i sprawdzić żarówką na wyjściu pompki odłączonej od reszty układu.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Piotrekdriver1, to nic nie da, z odłączeniem tylnych krańcówek, a gdzie jest krańcówka od klapy bagażnika, to nie wiem, ale, jest jeden szczegół, klapa bagażnika + klapka, gdzie leje się paliwo, nie są podłączone pod pompkę, ponieważ jest coś zjebane, maciek889, ma rację, tutaj jest krańcówka drzwi od brzęczyka połączona z resztą krańcówek, gdy odłączyłem niebieski kabel, wszystkie przestają działać.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Wiem ale chodzi o to czy wyjście z pompki jest sprawne. Jeśli sprawne to chyba prościej pociągnąć nowy kabel niż ryć w instalacji szukając gdzie jest zwarte.Piotrekdriver1 pisze:Maciek ale dla kolegi świeci nawet po odpięciu pompki.
Ale na pewno autor nawet nie zlokalizował kabli idących do lampki pod deską bo najpewniej tam jest coś wpięte.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub