[B4 1.9 1Z] Czy mogę wymienić poduszkę amortyzatora bez usta
[B4 1.9 1Z] Czy mogę wymienić poduszkę amortyzatora bez usta
Witam mam pytanie czy jak w audi 80 1.9tdi wymienie poduszkę amortyzatora to będę musiał ustawiać zbierznosc i kat kola. Tydzień temu byłem na ustawieniu zbierznosci przed ustawianiem sprawdzali zawieszenie ze jest ok . Po ustawieniu nie jest tak jak kiedyś pływa byłem i nich drugi raz po ustawieniu mówili że jest wszystko ok. Wczoraj zauważyłem że mam poduszkę amortyzatora do wymiany bo zaczyna strzelać. Czy przez tą poduszkę auto może być takie niestabilne. Chcem ta poduszkę wymienic amortyzatora i chciałem się dowiedzieć czy jak wymianie to nie będę musiał ustawiać jeszcze raz geometri bo nie chciał bym jeszcze raz płaci
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
raczej nietiger209 pisze:Wczoraj zauważyłem że mam poduszkę amortyzatora do wymiany bo zaczyna strzelać. Czy przez tą poduszkę auto może być takie niestabilne.
czasem może się tak udać że nie trzeba ustawiać ale nie zawszetiger209 pisze:Chcem ta poduszkę wymienic amortyzatora i chciałem się dowiedzieć czy jak wymianie to nie będę musiał ustawiać jeszcze raz geometri bo nie chciał bym jeszcze raz płaci
ale jak? bo tam tak ciasno jest spasowane że jak ich nie wsadzisz tak jest oki - a przynajmniej powinno. I ja tam nigdy nic nie znaczyłem.hudy pisze:przy dwóch śrubach przy zwrotnicy zaznaczysz ich położenie
bo tego nikt nie sprawdza.hudy pisze:Jak oni sprawdzali zawieszenie że nie zauważyli że poduszka jest wybita?