Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4] Dobranie car audio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
KoSaB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4] Dobranie car audio

Post autor: KoSaB4 » 30 gru 2016, 07:51

Witam :-) , a więc chciałbym prosić tych, którzy się znają (na pewno lepiej ode mnie) o dobranie mi jakiejś skrzyni basowej i wzmacniacza :-D

Moje wymagania? :
Słucham głównie rapu, czasami coś imprezowego jakieś electro etc., samochód nie musi drżeć ani szyby nie muszą się ruszać, ma być po prostu czysty i przyjemny basik żeby się miło i głośno słuchało muzyczki :-D

To co mam w samochodzie obecnie:
- Takie radio AEG ZDJĘCIE
- 2 głośniki z przodu pod przednią szybą (działają obecnie) - średnica osłony 12cm
- po dwa głośniki na jedne tylne drzwi o średnicach osłon 6cm i 13,5cm (czyli łącznie 4 z tyłu)
Te głośniki w drzwiach jeszcze nie są podłączone, ale będą! oklasky
Wymiary głosników zmierzone w osłonach ponieważ jestem leń i nie chciało mi się ich ściągać, myślę jednak że to nie robi aż tak wielkiej różnicy :-P

Jeżeli będzie trzeba to dostarczę zdjęcia głośników i ich wymiary bez osłon.

Jeżeli chodzi o moją propozycję to szukając czegoś znalazłem coś takiego:

1. Pioneer

2. JBL

3. Clarion

Najbardziej z tych przeze mnie wybranych pasuje mi pioneer. Oceńcie lub doradźcie inna skrzynie i wzmacniacz, nie musi być komplet, najważniejsze żeby była najlepsza jakość.

Jeśli chodzi o mój fundusz to waha się on w granicach do 700zł :)

Pozdrawiam okok
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2017, 21:42 przez KoSaB4, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dawid1995
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dawid1995 » 30 gru 2016, 08:32

Siemka!
Po pierwsze zmień radio na conajmiej 4x50 dobrej marki. Nie bierz nieznanych producentów:) Ma to ogromne znaczenie przy jakości odtwarzanego dźwięku . Założ BLAUPUNKT, jest to jeden z lepszych producentów.
Nie lepiej skusić się na Skrzynie basową aktywną? mniej zapłacisz , zestaw dobrany przez producenta więc musi dudnić rotfl
http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-8200a-a ... bi_c=80083
Magnat też daje rade okok
http://archiwum.allegro.pl/oferta/magna ... 06189.html
Jeśli chodzi o radio to takie ładnie pasuje do 80tki
http://netia.emarket.pl/odtwarzacze-sta ... p-c0062055
Mam je u siebie rotfl
Miłego słuchania! :-D

Awatar użytkownika
KoSaB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoSaB4 » 30 gru 2016, 12:30

Dawid1995 pisze:Siemka!
Po pierwsze zmień radio na conajmiej 4x50 dobrej marki. Nie bierz nieznanych producentów:) Ma to ogromne znaczenie przy jakości odtwarzanego dźwięku . Założ BLAUPUNKT, jest to jeden z lepszych producentów.
Nie lepiej skusić się na Skrzynie basową aktywną? mniej zapłacisz , zestaw dobrany przez producenta więc musi dudnić rotfl
http://allegro.pl/blaupunkt-gtb-8200a-a ... bi_c=80083
Magnat też daje rade okok
http://archiwum.allegro.pl/oferta/magna ... 06189.html
Jeśli chodzi o radio to takie ładnie pasuje do 80tki
http://netia.emarket.pl/odtwarzacze-sta ... p-c0062055
Mam je u siebie rotfl
Miłego słuchania! :-D

Radio takie miałem jak już kupiłem 80tkę ;)

Właśnie z tego co słyszałem to aktywne dają gorszą jakość, dlatego zdecydowałem się na pasywną, i chyba taką bym wolał :)

Więc mówisz że ten Magnat lepszy niż np. ten pioneer co wstawiłem? muza_

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 31 gru 2016, 13:31

Dawid1995 pisze:Po pierwsze zmień radio na conajmiej 4x50 dobrej marki.
Po pierwsze pierdyknij się w łep zanim dajesz takie rady nie mając o tym zielonego pojęcia.

Po drugie aktywne nigdy nie dorówna pasywnym z osobnym wzmacniaczem. A na pewno nie to co podałeś bo to tandeta na maxa. I wątpię czy aby na pewno ma te 75W w rms.
KoSaB4 pisze:Moje wymagania? :
Słucham głównie rapu, czasami coś imprezowego jakieś electro etc., samochód nie musi drżeć ani szyby nie muszą się ruszać, ma być po prostu czysty i przyjemny basik żeby się miło i głośno słuchało muzyczki
Zapomnij o tym słuchając MP3 tylko oryginalne płyty CD lub ich kopie w formacie wav, flac, kompresje mało stratne.

Awatar użytkownika
Dawid1995
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dawid1995 » 01 sty 2017, 17:14

Jarewa,
Kultury :-)
Samochód nie musi drżeć więc aktywna wystarczy , to po pierwsze, po drugie kolega ma ograniczony budżet:) Po trzecie musi zwiększyć moc wyjściową radia, więc bez wymiany radia się nie obejdzie. I na przyszłość grzeczniej rotfl

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 01 sty 2017, 17:21

Ta tylko każesz mu wymienić na darmo, każde radio ma około 18W w rms a to co podają to się doucz co oznacza bo widzę ze masz bardzo niską wiedzę i lubisz tylko cyferki które nic nie znaczą.

vwiater
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vwiater » 09 sty 2017, 17:17

Hahah najlepsze radia to Alpine i Alpine, potem długo długo nic i jest Sony, Pionier itp. Jak bedziesz sluchal z pena, a nie ori plyty to i tak jakosc bedzie do kitu wiec mozesz kupic jakiekolwiek markowe radio. Co do naglosnienia to wygluszyc drzwi i odseparowany zestaw na przod: gwizdek + srodek, do bagażnika skrzynka grajaca dolem i nic wiecej, zadnych glosnikow z tylu. Jedynie dobre strojenie. Scena na koncertach jest z przodu :)

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl