[B4 TDI] skrzynia biegów...
Nie trzeba nic przekładać. Wszystkie skrzynie o konstrukcji bazującej na skrzyni o symbolu 012 posiadają pierścień magnetyczny 8-o biegunowy.RaKo pisze:Powinno wszystko pasić tylko np.w 2001 to trzeba jakiś pierścionek przełożyć ze starej bo nie będzie Ci wskazywało kilometrów,ale to w 2001 w 98 niewiem jak jest z tym pierścionkiem.
Moja skrzynia z 2001 wskazuje tak samo prędkość jak stara skrzynia z 1993 roku.
No chyba, że są jakieś wyjątki, ale nie nie sądzę.
Dodam cos jeszcze od siebie... Czasmi zdaza sie ze nowo załozone sprzegło jest zapsute. Bo duzo kompletów sprzegła sprzedawanych w polsce jest nie nowych tylko po regeneracji. Jutro spróbuje napisac cos wiecej jak sie spytam ojca , sam na razie nie jestem dobry w tym temacie. Weż to jeszcze pod uwage ze naprawiajac stara skrzynie bedziesz miał pewnośc ze jeszcze na niej pojezdzisz (nie wiadomo tylko jakie beda koszty naprawy a rozpietosc cenowa moze byc duza) a kupujac uzywana kupujesz w ciemno, Niby bedziesz miał ta gwarancje rozruchowa ale jak cos bedzie z nia nie tak to czeka Ciebie powtorna wymiana skrzyni i bedziesz myslal co dalej....
tak, ale jak ściągne skrzynie to auto stoi... tak zakladam druga i wio.
inna sprawa. za rozebranie skrzyni i sprawdzenie tez mnie skroją. mimo ze sie okarze ze lipa jest. a na prawa w 90% jest nie oplacalna to raz, a dwa ze nie znam zakladu w trójmiescie który naprawia skrzynie biegów
[ Dodano: 2007-12-28, 09:55 ]
kurde... i dupa bo gościu opchnął tamtą skrzynie a ja nie mialem czasu wcześniej podjechać
ale jest druga, od Audi A4 TDI, 2000r tylko że gościu mówi ze w miejscu gdzie przychodzą przeguby są w niej jakieś osłony czy cos takiego, a wiem ze u mnie w B4 nic takiego nie ma. robi to coś? :roll:
inna sprawa. za rozebranie skrzyni i sprawdzenie tez mnie skroją. mimo ze sie okarze ze lipa jest. a na prawa w 90% jest nie oplacalna to raz, a dwa ze nie znam zakladu w trójmiescie który naprawia skrzynie biegów
[ Dodano: 2007-12-28, 09:55 ]
kurde... i dupa bo gościu opchnął tamtą skrzynie a ja nie mialem czasu wcześniej podjechać
ale jest druga, od Audi A4 TDI, 2000r tylko że gościu mówi ze w miejscu gdzie przychodzą przeguby są w niej jakieś osłony czy cos takiego, a wiem ze u mnie w B4 nic takiego nie ma. robi to coś? :roll: