to zaluz te swoje zarowki z niebieska banka i pojedz na komisariat policji i powiedz czy mozesz wedlug przepisow takie miec,a zabarwinie jest delikatno niebieskie bo ze zwyklych zarowek nie ma bialego swiatla tylko lekko zoltaweZetor pisze:Koledzy te żaróweczki mają homologacje jak najbardziej. Mówimy oczywiście o PHILIPS-ie.A dla kolegi mrx1983: to, że żarówka ma niebieskie szkło nie znaczy, że będzie świecić na niebiesko. Barwa światła zależy głównie od tego z jaką temperaturą żarzy się żarnik. A to zależy z kolei od tego z czego jest wykonany i jakim gazem jest wypełniona bańka żarówki. Polecam PHILIPS-y jak najbardziej.
[80 B4] Żarówki - przód
Kolego mrx1983 masz załatwione. Nie dalej jak dziś w godzinach wczesnoporannych(ok.6.00) pewni niebiescy panowie urządzili sobie na mojej Niuni szkolenie dla ,,młodego". Stałem tam jak D... tak z 20 minut a ci mili panowie włączyli magiel. Z wszelkimi szykanami. Sprawdzili mi nawet date następnego przegladu gasnicy. Ale żaden z nich nie wyraził negatywnej opini o tych światłach. Mam też PHILIPS-y na postojowych.Nie wiem czy widziałes takie żarówki w akcji ale one nie mają niebieskiego odcienie - świecą światłem BIAŁYM a nie tak jak zwykłe z żółtym odcieniem. Poza tym jakos zaliczam przeglądy techniczne no nie?
-
- Forum Audi 80
mrx1983 pisze:to zaluz te swoje zarowki z niebieska banka i pojedz na komisariat policji i powiedz czy mozesz wedlug przepisow takie miec,a zabarwinie jest delikatno niebieskie bo ze zwyklych zarowek nie ma bialego swiatla tylko lekko zoltawe
Ty miales kiedys problem z tymi zarowkami czy tylko tak gdybasz sobie zeby cos mowic? Niejeden przeglad przeszly, nie jedno sprawdzanie....i nikt sie nie czepia bo maja HOMOLOGACJE
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
moze miales juz wstawiony wczesniej odpowiedni przekaznik,bo tego instalacja w maluchu nie wytrzymalabyScaniaDriver pisze:90/100 Takie zarowki w fiacie 126p uzywałem i powiem wam ze swiecily kozacko a instalacja git nic sie nie dizalo nie wiem jak by to wygladalo w audiku ale jak w malaku nic sie nie dizalo to mysle ze audik tez by dał rade
-
- Forum Audi 80