[B4 1.9 TDI 1Z] olej silnikowy???
-
- Forum Audi 80
witam
Mam pytanie czy ten olej jest faktyczne do turbo diesli??Bo bylem w slepie i prosilem o olej do tubro diesla i dali mi ten
http://moto.allegro.pl/item1053858194_o ... iesel.html
Mam pytanie czy ten olej jest faktyczne do turbo diesli??Bo bylem w slepie i prosilem o olej do tubro diesla i dali mi ten
http://moto.allegro.pl/item1053858194_o ... iesel.html
Zalałem dziś swojego zetorka nowym olejem valvoline max life 10w40,chciałem kupic taki jak wyżej tylko z przeznaczeniem typowo do diesli. Pan w sklepie powiedział ze ten jest uniwersalny zarowno do diesli jak i benzynki i mu zaufałem. Teraz mam troche mieszane mysli. Jak myslicie, bedzie dobry ? Przebieg 160 tyś.z tego ostatnie 10 na mineralnym !
no to mnie zaskoczyles teraz bo nie slyszalem nigdy o olejach uniwersalnych...czlowiek sie uczy cale zycie jednak...trepek pisze:Zobacz na oleje Motula i dużą część olei Millers'a. Co do jakości tych oliw chyba nie trzeba nic pisać.jaco124 pisze:pierwszy raz slysze ze jest jakis olej uniwersalny.. :shock:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sam zalewam vallvoline max life diesel ,ale nie martw się, będzie dobrze ,pan w sklepie chciał sprzedać to ci tak powiedział, fakt że jest valvoline max life do diesli ,kosztuje ok.30 zł drozej za 5l i pewnie prócz nazwy diesel zawiera jakiś dodatek ,co nie znaczy że ten uniwersalny bez dodatku jest zły i coś złego ci się staniebimber20 pisze:Zalałem dziś swojego zetorka nowym olejem valvoline max life 10w40,chciałem kupic taki jak wyżej tylko z przeznaczeniem typowo do diesli. Pan w sklepie powiedział ze ten jest uniwersalny zarowno do diesli jak i benzynki i mu zaufałem. Teraz mam troche mieszane mysli. Jak myslicie, bedzie dobry ? Przebieg 160 tyś.z tego ostatnie 10 na mineralnym !
Skąd wy te auta bierzecie z takim przebiegiem :?: Też bym taki chciał ,chyba sobie też zrobię w końcu to parę minut dłubania w liczniku,bo te dwieście kilkadziesiąt czy trzysta nie ładnie sie prezentuje :mrgreen:bimber20 pisze:Przebieg 160 tyś.
Co do przebiegu,udało mi sie kupić takie autko, w marcu w Berlinie,tam wtedy pracowałem.Przebieg raczej pewny przez 15 lat autko serwisowane,wszystkie przeglądy,naprawy potwierdzone fakturami.Sprzedali tylko dlatego, ze w niemczech w niektórych miastach, między innymi w Berlinie kazdy diesel gdy przekroczy 15 lat,dostaje taką czerwona naklejke,tak zwaną ekologiczna i nie mozna wiechac poza okresloną strefe,prewaznie jest to centrum miasta.
[ Dodano: 2010-09-17, 17:36 ]
[ Dodano: 2010-09-17, 17:36 ]
Olej kupiłem w Rzeszowie uyl. Reja 10Niki20 pisze:bimber20, gdzie ten olej kupiłeś :?: No co do jakości motula to potwierdzam to że jest dobry. A że uniwersalny to też nie wiedziałem :oops:
Pytanie mam odnośnie oleju a dokładniej co wlać do audi 80 B4 1.9TDI na pierburgu 1995" kiedyś to była seria ale zmieniłem pompę na 11mm wtryski 230mm wydech przelot na 2 tłumikach oraz IC z grande punto do tego program. Ile wyszło KM jeszcze nie wiem bo czekam na tujelki z poli. Ma wyjsc w granicach 170KM moze cos wiecej - zobaczymy. Przebieg? Ciezko powiedziec na blacie jest 190tys. i zeby nie bylo niepotrzebnego walkowania tematu po auto bylem osobiscie u osoby prywatnej w Niemczech - nie obchodzi mnie czy jest prawdziwy czy nie Jakies propozycje?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek