Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 RU] ciężko pali na bp

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
didus129
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 RU] ciężko pali na bp

Post autor: didus129 » 24 sty 2017, 13:27

Cześć . kupiłem w niedziele B3 1.8 RU od starszego Pana , jestem jej drugim właścicielem . Auto ma przejechane 185000 Km . A mianowicie mam problem auto ma ręczne ssanie , gdy przychodze rano i chce zapalić ją na benzynie to dość ciężko pali no ale tragedii nie ma problem pojawia się gdy wyłącze ssanie auto gaśnie nawet po przejechaniu 10 KM na ssaniu gdzie silnik jest ciepły , na gazie znowu trzyma obroty ale za wysokie . Wiecie co może być przyczyna ?? czy zapłon czy co innego ??
Ostatnio zmieniony 28 sty 2017, 16:41 przez didus129, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
audikom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audikom » 24 sty 2017, 14:41

Wg. mnnie należy zacząć od podstaw czyli wężyki podciśnień posprawdzać , powymieniać .
Zapewne jeżdżone było tylko na gazie więc gaźnik mógł wyschnąć na wiór i pozatykać odpowiednie przeloty , daj do benzyny porządną porcje preparatu do czyszczenia gaźnika , jeździj na benzynce ssanie wyłączaj stopniowo .
Instalacja gazowa do regulacji ewentualnie czyszczenia/naprawy .
Wykonuj to stopniowo obserwując czy coś pomaga , jeżeli czyszczenie gaźnika nie pomoże trzeba będzie demontażu i fachowego przeglądu .
Ustawienie zapłonu oczywiście należy sprawdzić .

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 24 sty 2017, 18:20

Cześć.Miałem to auto.Jasne wina gazu hmm nie do końca się z tym zgodzę.Odma też ma wpływ a może naj... do zasyfienia gaźnika, ja zrobiłem sobie wolną i nigdy mnie nie zawiódł ten samochód przy różnych warunkach pogodowych.Jasne tak na przyszłość trzeba dbać o filtr powietrza,węże podciśnień,przewody,kopułkę,palec ,zmieniać olej oraz raz na jakiś czas wlać przynajmniej za 100zł benzyny.Cykl mieszany w aucie z gazem wskazany.Pozdrawiam :-)

didus129
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: didus129 » 24 sty 2017, 19:58

Dzięki Koledzy . Postaram się ogarnąć to na dniach :) gaz najprawdopodobniej wylatuje gdyż auto mam w planach odrestaurować na klasyka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl