Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] [+LPG] Nie jeździ na BENZYNIE!

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Damianik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] [+LPG] Nie jeździ na BENZYNIE!

Post autor: Damianik » 27 sty 2017, 22:20

Witam :) Od kupna mam problem ze swoją niunią B4 silnik 2.0 ABK z auta jestem bardzo zadowolony (nie chcę innego chyba że Avanta z innym silnikiem przyszłościowo), tutaj instalacja gazowa zwykła BRC. Mianowicie nie jeździ i nie chodzi na BENZYNIE. Na gazie chodzi super pali chodzi też git jak się rozgrzeje to ideolo, na mrozach też paliła dopiero przy powyżej -20st parownik albo gaz odpuszczał. Wymieniony rozrząd, świece, przewody zapłonowe jeśli chodzi o związek z problemem to byłem już u kilku mechaników. Czasami po przełączeniu na gaz dało sie kawałeczek ujechać ale to nie jazda chodziła chu...wo jakby nie na wszystkie gary, no ledwo co, na wolnych po dodawaniu gazu gaśnie. Zrobiłem przewody paliwowe wcześniej ciekła benzyna. Podmieniałem przekaźnik, paliwo z węża przy silniku wypływa więc jest, pompe słychać paliwową a mimo to nadal nie będzie chodzić na benzynie. Gaziarz nakierował mnie na przepływomierz owszem mam roz....any klapka zacięta krzywa ośka, rozbierany kilka razy. Kupiłem org za 300zł niemalże w idealnym stanie klapka płynniutko odbija lekko fabryczna uszczelka podmieniłem i nic. Dalej nie odpali z benzyny nawet teraz, przełącze przy wyższych obrotach na benzyne to chodzi gorzej niż na starym i gaśnie po dodaniu gazu. Założyłem spowrotem stary na którym już tak samo nawet nie chce gadać. Mam już szczerze dość tego i prosiłbym o pomoc kogoś kto miał podobny problem. Pod komputer ciężko sie połączyć ale jak do vaga poszła to nie wiem cosik sonde lambda wywalilo ale już nie pamiętam czy zniknął błąd jak silnik zgasl w każdym razie nie patrzyłem na kompa bo byłem w aucie ale i tak gaziarz mnie na przeplywomierz nakierował i nic A nie chcę być skazany na gaz, marzy mi się przejechanie nia na sprawnej benzynce :/

[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2017-01-27, 23:50 ]
Nie chcę widzieć więcej wulgaryzmów, czytaj regulamin!
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 23:47 przez Damianik, łącznie zmieniany 3 razy.

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 27 sty 2017, 22:29

Damianik pisze:sonde lambda wywalilo ale już nie pamiętam czy zniknął błąd jak silnik zgasl w każdym razie nie patrzyłem
Błąd sondy zawsze będziesz miał na zwykłym gazie, tak samo będzie z błędem czujnika halla gdy silnik zgaszony (choć nie pamiętam czy akurat w ABK też tak jest).

Dobrze by było sprawdzić miernikiem albo na vagu jaką widzie temperaturę silnika sterownik benzyny.

Dobrze też by było połączyć sygnał sondy do masy jeśli nie wiesz czy jest sprawna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl