[all] Montaz klimatyzacji audi 90/100
[all] Montaz klimatyzacji audi 90/100
A więc moj problem polega na tym ze jestem ze jestem w trakcie mozntażu klimatyzacji co prawda długo mi to schodzi ale nie spieszy mi sie auto jest remontowane mianowicie pozostało podłaczyc mi dwie kostki obstawiam ze jedna jest do wiazki pod maska czujniki a druga do skrzynki bezpieczników niestety nie moge znaleźć miejsca w skrzynce a wiazki z pod maski mi brakuje (osobnik ktory sprzedawał mi klime ciachnał ją ) podsyłam zdjecia kostek moze ktos bedzie wiedział gdzie je dac i jak dosztukować brakujace kabelki schematy zdjecia wszystko co pomocne ale najbardziej zalezy mi na pomocy Auto jest na klimatroniku takim jak były w 90 silnik 2.3 e NF rok 1990
jutro podelse foty w ktorych mam ucieta wiazke
jutro podelse foty w ktorych mam ucieta wiazke
Ostatnio zmieniony 29 sty 2017, 19:24 przez Jarek605, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudna sprawa, bo lewa wiązka jest inna. Tam masz sterowanie do dwóch biegów wentylatora. A wiąże się to z dodatkowym przekaźnikiem i wiązką do skrzynki. Ta brązowa wygląda jak ta co siedzi w gnieździe f ,ale pewności nie ma. Daj jakieś lepsze zdjęcia żeby było widać wiązkę z wtyczką i w którą stronę to idzie. Może jakieś kolory przewodów itp.
No i jeszcze dorobienie wiązki do presostatów, czujnika temp zewnętrznej, kompresora i osobno czujnik temp ten niebieski.
No i maciek889 ma rację . Odpinasz jedno wpinasz drugie i wtyczki przeważnie są takie same.
No i jeszcze dorobienie wiązki do presostatów, czujnika temp zewnętrznej, kompresora i osobno czujnik temp ten niebieski.
No i maciek889 ma rację . Odpinasz jedno wpinasz drugie i wtyczki przeważnie są takie same.
A to z automatu było wyciągane? Bo jeśli tak, to ten włącznik może być odlączeniem kompresora na chyba 15 sek po dodaniu gazu do dechy.
Jeśli dobrze rozumiem to zakładasz do 100- tki klimatronik od 90-tki?
A ta brązowa wtyczka to zapewne będzie do czujników . Zielony przewód gruby do sprzęgła kompresora. Jak znajdę chwilę czasu to zobaczę u siebie czy takie same kostki i przewody są u mnie i gdzie idą
Jeśli dobrze rozumiem to zakładasz do 100- tki klimatronik od 90-tki?
A ta brązowa wtyczka to zapewne będzie do czujników . Zielony przewód gruby do sprzęgła kompresora. Jak znajdę chwilę czasu to zobaczę u siebie czy takie same kostki i przewody są u mnie i gdzie idą
to klima z audi 100 automat ale jest na tym samym sterowniku co w waszych 90 i audi coupe b3 a ze cygarka nie sa zbyt popularne to szukam pomocy u was (forum 100 c4 nie pomaga bo tam przebudowana instalacja jest wszystko inne) 100-90 bardzo podobne sa rownież mechanicznie Rozumiem że te wtyczki na przekazniki sa by uruchamiał sie wiatrak po właczeniu klimy przekaznik ma nr 17 Powiem ci ze montowałem klime w nowszych autach i było znacznie łatwiej A jak sie robi swoje to zawsze pod górkę
Niestety, wygląda na to że wtyczki i kolory przewodów są inne. Może schematy się nadadzą http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... 0DIAGRAMS/
Ja właśnie montuje prawie to samo w aucie które nigdy klimy nie miało. Masa kostek mi została luźna. Mam całe kompletne wiązki z 80tki w manualu (chyba), więc mów dokładnie co Ci trzeba to porobię fotki dopóki mi nie działa i jest na wierzchu. Może razem dojdziemy do ładu.
Swoją drogą, przeglądam schemat i...:
gdzie w skrzynce jest pin F30A? Widzę tylko G30A
gdzie jest J75as? Ja znalazłem M75as.
Korzystam z tego schematu
ttp://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1990/80/ ... /fig09.pdf
Swoją drogą, przeglądam schemat i...:
gdzie w skrzynce jest pin F30A? Widzę tylko G30A
gdzie jest J75as? Ja znalazłem M75as.
Korzystam z tego schematu
ttp://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1990/80/ ... /fig09.pdf
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tu masz masz opis kostek spod skrzynki: http://www.fotosik.pl/zdjecie/ba99e9a4202bbd9c
A ten schemat to chyba jest od klimatronika od tego starego sprzed 1990 roku.Zukowaty pisze:am całe kompletne wiązki z 80tki w manualu (chyba),
i o takowy chodzi ten z małym wyświetlaczem jednym
u mnie cały myk polega na tym ze wszystko jest juz wpiete w auto oprocz tych dwoch kostek z zdjecia ta spieta kostka to strzepy instalacji z pod maski chetnie kupie wiazke do klimy z pod maski (czujni kopresor i wgl http://www.fotosik.pl/zdjecie/dd0b62c0c49a7df3
u mnie cały myk polega na tym ze wszystko jest juz wpiete w auto oprocz tych dwoch kostek z zdjecia ta spieta kostka to strzepy instalacji z pod maski chetnie kupie wiazke do klimy z pod maski (czujni kopresor i wgl http://www.fotosik.pl/zdjecie/dd0b62c0c49a7df3
Pod maską dużo nie ma. Zrobisz sobie jak Ci dam foty.
Patrzyłem na rozpiske pionów skrzynki Ale nie zgadzają się numery ze schematem piny są w innych gniazdach "literowych".
[ Dodano: 2017-02-24, 07:24 ]
Jarek605, Ja tej brązowej nie mam a też gruby zielono żółty jest do sprzęgła kompresora i u mnie idzie przez przekaźnik w wiazce.
Patrzyłem na rozpiske pionów skrzynki Ale nie zgadzają się numery ze schematem piny są w innych gniazdach "literowych".
[ Dodano: 2017-02-24, 07:24 ]
Jarek605, Ja tej brązowej nie mam a też gruby zielono żółty jest do sprzęgła kompresora i u mnie idzie przez przekaźnik w wiazce.
Jarek605, nie ma w b3 tej brązowej kostki. Jest chyba 10 + 4 pin. Musisz raczej miernikiem sprawdzać wg schematu pomiędzy tymi przewodami a sterownikiem klimy. Albo wg tego http://www.20v.org/climate.htm
Kanał 1 i 17 przydatne. Pokazuje stan czujników to można zwierając przewody zobaczyć które do czego. Ale to już by trzeba mieć pary
Kanał 1 i 17 przydatne. Pokazuje stan czujników to można zwierając przewody zobaczyć które do czego. Ale to już by trzeba mieć pary