dirtydiana pisze:http://allegro.pl/audi-80-cabriolet-2-8 ... 47665.html
Widziałem to auto i wygląda to następująco:
1.Lakier oryginał - mocno spolerowany - maska i klapa tył malowana
2.Pali się kontrolka od ABS-u
3. Opony przednie łyse - czegoś takiego jeszcze nie widziałem
4. Wnętrze czyste ale jakieś takie "zmechacone"
4. Podświetlanie wnętrza na niebiesko zrobiona - no rzecz gustu
5. Listwa przy lewych drzwiach odchodzi
6. Lewa lampa przednia luźna - lata
7. Dach delikatnie przecieka - ale lało niemiłosiernie
8. Silnik odpalił ładnie ,moc miał - choć przejechałem się raptem 300 metrów bo auto bez opłat i przeglądu
9. Przebieg nie 220 tysi tylko 270 - pęknięty licznik oraz zacinający się obrotomierz.
10. Silnik umyty, ale tylko od góry tak na szybko.
11. brak osłony akumulatora
12 szyba tylna nowa ale jakaś taka dziwna cieniutka z nadmiarem rantu z 2 cm
To są usterki które wyłapałem może komuś się przyda taka informacja - proszę moda aby wkleił zdjęcia do postu jeżeli jest taka możliwość.
Witam,
Mocno przesadzasz umieszczając to auto jako "uwaga-trefne"...
1. No i co z tego ze polerowany lakier i malowana klapa i maska... ŻADNA TO USTERKA
2. Paląca kontrolka ABS to żadna poważna awaria... ŻADNA TO USTERKA
3. Łyse opony,-1 drobna WADA (opony 195/65/15 są tanie)
4. 23 letnie wnętrze materiałowe ma prawo nie być nowe. A jest zmechacone bo świeżo wyprane... Mam auto z tego samego roku z materiałową fioletową tapicerką o takim samym wzorze i to auto z ogłoszenia ma nawet lepsze przednie fotele (w lepszym stanie co do przebiegu auta). Zresztą koszt wymiany tapicerki i gąbek,-tj renowacja/regeneracja w profesjonalnej firmie z gwarancją to raptem 300-400zł za fotel. ŻADNA TO USTERKA
5. Na zdjęciu też widać że listwa odchodzi. 7 lat temu wymieniałem komplet listew dolnych i tez ta w drzwiach kierowcy mi odchodzi w tym samym miejscu...ŻADNA TO USTERKA. Koszt nowej listwy to jakieś 180zł.
6. Latająca lampa nie wiem czy chodzi o połamane/nie trzymające zaczepy czy w środku lata ,ale jedno i drugie wynika z wieku auta... ŻADNA TO USTERKA koszt profesjonalnej naprawy lampy zamknie się w 100zł. Zresztą 23 letnie lampy i tak powinny iść z miejsca do regeneracji aby zaczęły świecić...
7. Przeciekający dach 2 USTERKA ,ale i na zdjęciach widać że jest już mocno przetarty...
8. Nie ma tablic bo dopiero co świeżo sprowadzone,-jest to napisane w ogłoszeniu. ŻADNA TO USTERKA
9. Licznik uszkodzony ,przebieg nieprawdziwy w ogłoszeniu 3 USTERKA
10. Na zdjęciach widać że silnik myty... ŻADNA TO USTERKA ,ale lepiej sprawdzić dlaczego myty...
11. Na zdjęciu widać że nie ma osłony akumulatora ŻADNA TO USTERKA ,-koszt 50zł
12. Na zdjęciach widać że cały dach jest już zużyty... ŻADNA TO USTERKA ,-tylko argument do negocjacji ceny. Szyba zapewne tandeta jakaś wszyta na szybko bo dach z takimi przetarciami miał już z pewnością pierwotną wyblakłą albo i brązową szybę.
Auto ma 23 lata i jest w przyzwoitej cenie,-na zdjęciach widać ,że nie jest idealne i w zasadzie tylko sprawa z licznikiem jest przez handlarza ukryta,-no i te łyse opony...
Jeśli auto jest
proste i bez nadmiaru szpachli to stanowi niezłą bazę. Ale i co trzeba podkreślić jest w zasadzie gołe i jedyną zaletą jest silnik 2.8...Pakiet startowy 3000 może 3500zł wyeliminuje wszystkie wady łącznie z nowym poszyciem na dach i nową szybą.
Nic wiem jak "oglądałeś" przed zakupem to auto bo pominąłeś i nie napisałeś nic o tym co jest istotne,-najważniejsze w zasadzie.
Bo najważniejsza jest geometria auta i stan blacharski (nie myl z lakierniczym bo 23 letni lakier ma prawo wymagać wymiany)
za który to auto->porządny ocynk ,-jest cenione...I za nic innego więcej..,-no może jeszcze za swoją prostotę w naprawach i bardzo tanie części mechaniczne dobrych producentów zamienników.
Pozdrawiam.