[B4 1.9 1Z] Wyciąganie pompy
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Wyciąganie pompy
Witam mam pytanie mechanik będzie wymieniał mi oring na czujniku w pompie wtryskowej i powiedział że ja wyjmie że zaznaczy kreskami na rozrzadzie i na czymś jeszcze i że jak włoży spowrotem to wszystko bd dobrze czy na pewno ? Nie będzie trzeba komputera żeby ustawić ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dla pewności i tak zawsze trzeba podpiąć pod vaga i skorygować sobie kąt wtrysku do żądanych wartości 50-55 jednostek.Audi tdi power pisze: powiedział że ja wyjmie że zaznaczy kreskami na rozrzadzie i na czymś jeszcze i że jak włoży spowrotem to wszystko bd dobrze czy na pewno ? Nie będzie trzeba komputera żeby ustawić ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Toż pierwszy lepszy użytkownik tego forum ma kabelek i program żeby sie podpiąć i posprawdzac podstawowe parametry ,a tu mechanik będzie ustawiał na znaki :shock: ...znaki to sobie można zrobic dla orientacji z "grubsza " ,bo tu dziesiąte mm robia różnicę i nigdy nie da się na te znaki ustawić dokładnie dawki po zdjęciu nastawnika ,czy początku wtryskuAudi tdi power pisze: mam pytanie mechanik będzie wymieniał mi oring na czujniku w pompie wtryskowej i powiedział że ja wyjmie że zaznaczy kreskami na rozrzadzie i na czymś jeszcze i że jak włoży spowrotem to wszystko bd dobrze czy na pewno ? Nie będzie trzeba komputera żeby ustawić ?