[80 B3/B4] Problem z klamka wewnetrzna drzwi...
[80 B3/B4] Problem z klamka wewnetrzna drzwi...
Witam! W mojej B4 od strony kierowcy nie mogę otworzyć drzwi od wewnątrz. Klamka chodzi bardzo ciężko i mocno skrzypi. Czasami uda się otworzyć, ale trzeba maksymalnie dociągnąć klamkę i liczyć na to, ze załapie. w dodatku później nie odbija. Od wewnątrz otwiera się normalnie. Mial może ktoś podobny problem i pomoże mi rozwiązać go u mnie?
Ostatnio zmieniony 06 sty 2017, 15:19 przez czarny00, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [80 B3/B4] Problem z klamka wewnetrzna drzwi...
To w końcu od wewnątrz czy od zewnątrz. Wnioskuję po tytule tematu, że jednak od zewnątrz otwiera się normalnie, a od wewnątrz ciężko - łapie na max wychyleniu dźwigni i do tego nie wraca. Tak to rozumiem. Problemem może okazać się nieprawidłowe ułożenie linki pod tapicerką drzwi, ze szczególnym naciskiem na jej załamanie pod zbyt ostrym kątem. Jeżeli to nowa linka i nie oryginalna z ASO (np. Linex) to jest ona jeszcze trochę dłuższa od oryginału, co dodatkowo komplikuje jej prawidłowe działanie.czarny00 pisze:[....] Od wewnątrz otwiera się normalnie.
Dodam, że najlepsze rezultaty osiągnąłem mocując linkę tylko w jeden uchwyt (są 2) i potem doginając ją trochę mocniej na jej "zakrętach". Tylko trzeba uważać, żeby tapicerka jej gdzieś nie przygniotła przy zakładaniu na drzwi, co może wiązać się z kilkukrotnym zakładaniem/ściąganiem boczka, niestety, i linka pracuje tak jak powinna - lekko, otwiera w odpowiedniej pozycji dźwigni i ładnie sama wraca. Swoją drogą trochę irytująca rzecz w A80...
Pozdro