Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Dylemacik.

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 09 lut 2017, 08:37

czarekHD pisze:ja gdybym miał zmieniać to poważnie bym się zastanawiał nad automatem.
Ni to odpalić na Pych , ani holować. Tylko laweta zostaje.

czarekHD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekHD » 09 lut 2017, 10:04

no niestety zawsze jakieś wady są

Awatar użytkownika
enzoo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Mirosław
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: enzoo » 09 lut 2017, 12:03

jak zabraknie audi 80 to pomyślę o a6 c6, brat ma taką no lalunie z silnikiem 2.4 v6 i dba bardzo no i jest niezawodna a podokładal jej kierownice z manetkami, granatowe skóry, kolorowe MMI, parktronic i inne

zresztą brat zaraził do audi bo mi sprzedał swoją była b3 1.9E :)

Awatar użytkownika
slowik_88
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: slowik_88 » 21 lut 2017, 00:27

Coraz częściej spotykam się z pytaniami na parkingach czy stacjach benzynowych czy chce sprzedać bo to B4 i do tego z LPG. Nikt nawet nie pytam o zmasakrowany lakier na masce czy poobijany praktycznie każdy inny element karoserii. Niestety moja niunia ma wielkiego pecha i od 4 lat przynajmniej raz w roku ktoś się o nią obija zly_ .W moim rejonie z częściami nie ma problemu. Znajomi mechanicy gdzie serwisuje autko wiedzą że mają dobierać do niej części z zachowaniem zdrowego rozsądku. Jeden jest posiadaczem od ponad 20 lat B3 wel Andzi ;) Cała rodzina sobie ostrzy zęby na mój wierny dupowozek ale niestety godnego zastępcy brak na horyzoncie. Z reszta jak tylko zaczynam rozglądać się za jakimś innym autkiem to niunia robi się zazdrosna i w ramach zwrócenia na siebie uwagi to zerwie cięgno od klameczki w moich drzwiach, to zerwie osłonę na przegubie, to popsuje jakiś czujniczek. Jednak już ponad 6 lat wozi niezawodnie mnie i nie tylko gdzie tylko dusza zapragnie. Osobiście uważam że nie istnieje następca po B4 czy C4 który dorówna im niezawodnością i wiernością. Takich aut się już nie robi bo jest to zwyczajnie nieopłacalne. Z resztą nie ma w nich tego czegoś, tej magii która sprawia że serce szybciej bije gdy czeka Nas dłuższa trasa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl