[avant] Klamka tylnej klapy avant
-
- Forum Audi 80
[avant] Klamka tylnej klapy avant
Witam wszystkich posiadaczy pięknych avancików, mam pytanko do was.
Zastanawialiście się może o rezanku felernej klamki do tylnej klapy? Np. Blenda od sedana i dokładamy silownik od centralki i mikrostyk od a4 b5 np. Co o tym myślicie?
Jeśli był taki temat to proszę o nakierowanie ponieważ nie znalazłem. Pozdrawiam.
Zastanawialiście się może o rezanku felernej klamki do tylnej klapy? Np. Blenda od sedana i dokładamy silownik od centralki i mikrostyk od a4 b5 np. Co o tym myślicie?
Jeśli był taki temat to proszę o nakierowanie ponieważ nie znalazłem. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2017, 12:59 przez toster6920, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Klamka tylnej klapy avant.
doskonały pomysł, układ zbudowany jak w załączniku opisane na szybko , sam mam taki u siebie i jestem mega zadowolony bo ceny klamek kosmos 250-300zł i nie masz gwarancji ze pochodzi chociaż z roktoster6920 pisze:Witam wszystkich posiadaczy pięknych avancików, mam pytanko do was.
sam kiedyś znalazłem na forum opis , ale bez schematu , postanowiłem sobie rozrysować zanim zacząłem rezanie , i żadnych poprawek nie musiałem wprowadzać , mam już od jesieni taką zmianę , blendę zrezałem od sedana ale musiałem trochę od wewnętrznej strony przyszlifować bo zbytnio odstawała , ponoć idealnie do avanturnika pasuje od B3 w sedanie
-
- Forum Audi 80
kolego bez zbędnego kombinowania , zwykły przycisk zwierny za 3zł taki jak np poniżej :toster6920 pisze:Powiem ci kolego że kozak 👍
Właśnie o to mi chodziło i taki to podziała parę dobrych lat.
Powiedz od czego wziąłeś włącznik do otwierania klapy? Bo przyglądałem się od a4 b5 . Co o tym sądzisz? Pzdr.
http://www.sklepy24.pl/sklep/tele-rad_r ... r-16mm/894
jak się uszkodzi to kupujesz następny ja już mam go od jesieni i śmiga aż miło , a taki z a4 b5 ma w sobie śmiem przypuszczać mikro-włącznik który lubi się czasem zepsuć , a po za tym nie wiem czy wejdzie w blendę taki od a4
-
- Forum Audi 80
żadnych otworów dodatkowych , siłowniki centralnego zamka miałem ori od BMW wiec je wykorzystałem i przykręciłem na dwa blachowkręty każdy do wzmocnienia wewnętrznego klapy . nic nie trzeba ciąć wszystko ładnie się mieści w bebechach klapytoster6920 pisze:Całkiem spoko, czyli zostało mi blende połapać i rezanko się zacznie.
Jeszcze jedno ,robiłeś może jakieś otwory do montażu siłowników, podpowiedz bo nie chcę zbędnych dziur robić. Pzdr.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
u mnie działa pół roku i nic się nie dziej , a jak padnie w co wątpię to się zmieni na inny, ewentualnie w razie czego wydatek raz na rok 10 zł za siłownik to nic w porównaniu z ceną ori klamek 250-300złJarewa pisze:Mechanicznie tak pomysł fajny, ale elektrycznie nie za bardzo bo poleci siłownik styki w siłowniku pneumatycznym nie są do tak mocnego obciążenia.