[B4 2.0 ABK] nie odpala
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak po włączenie zapłonu zapłonu nic nie poleciało to prawdopodobnie tak - pompa do wymiany.
Jak będziesz wyjmował pompę obejrzyj czy wąż łączący pompę z pokrywką dobrze siedzi bo może tamtędy ciśnienie ucieka.
Dla pewności najlepiej wyjętą pompkę sprawdzić z podłączonym bezpośrednio do niej manometrem to by wykluczyło problem z zasilaniem oraz zatkanym filtrem.
Ale twoje objawy to typowe objawy padniętej pompki czyli ciężko odpala a jak odpali to jakoś chodzi.
Jak będziesz wyjmował pompę obejrzyj czy wąż łączący pompę z pokrywką dobrze siedzi bo może tamtędy ciśnienie ucieka.
Dla pewności najlepiej wyjętą pompkę sprawdzić z podłączonym bezpośrednio do niej manometrem to by wykluczyło problem z zasilaniem oraz zatkanym filtrem.
Ale twoje objawy to typowe objawy padniętej pompki czyli ciężko odpala a jak odpali to jakoś chodzi.
[B4 2.0 ABK] nie odpala
witam wszystkich klubowiczów mam mały problem mianowicie moje abk nie chce odplaić
sprawa wygląda tak robiłem mały remoncik silnika wszystko ładnie pięknie, auto odpaliło na strzała po 2 miesięcznym staniu, mam do ustawienia zapłon bo był rozrząd walnięty o ząb, wielokrotnie odpalałem auto do czasu aż nie ogarne lampy, wszystko było ok, gdy udało mi sie pożyczyc lampe auto nagle nie chce odpalić, sprawdzałem świece dopływ paliwa, iskra jest, dodam że jakiś czas temu miałem auto u lakiernika i po 2 tygodniowym postoju też nie chciał zapalić, lakiernik miał tam jakiegoś swojego mechanika który stwierdził ze wina leży po stronie cewki, wymienił ją na jakąś od jakiegoś golfa i było ok doradźcie mi coś panowie bo mnie już szlak trafia,czy cewka może być walnięta pomimo że na świecach jest iskra?
sprawa wygląda tak robiłem mały remoncik silnika wszystko ładnie pięknie, auto odpaliło na strzała po 2 miesięcznym staniu, mam do ustawienia zapłon bo był rozrząd walnięty o ząb, wielokrotnie odpalałem auto do czasu aż nie ogarne lampy, wszystko było ok, gdy udało mi sie pożyczyc lampe auto nagle nie chce odpalić, sprawdzałem świece dopływ paliwa, iskra jest, dodam że jakiś czas temu miałem auto u lakiernika i po 2 tygodniowym postoju też nie chciał zapalić, lakiernik miał tam jakiegoś swojego mechanika który stwierdził ze wina leży po stronie cewki, wymienił ją na jakąś od jakiegoś golfa i było ok doradźcie mi coś panowie bo mnie już szlak trafia,czy cewka może być walnięta pomimo że na świecach jest iskra?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Tu kolega Maciek chyba wsio dokładnie opisał co i jak sprawdzić https://audi80.pl/topics77/faq-co-zr ... t98745.htm
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] nie odpala
Witam. zapoznałem się z forum czytałem co tylko mogło mi pomóc w naprawie mojej audi 80 b4 2.0 abk ale nic nie przyniosło rezultatu, mianowicie jest iskra, paliwo podaje a auto nie chce zagadać niekiedy ma chęć zapalić i to wszystko. W aucie wymieniłem palec, kopułkę, czujnik halla na nowy, świece, przewody, cewkę zapłonową, przekaźnik nr30 oraz sterownik silnika i nic nie pomogło, rozrząd na punktach ustawiony wzorowo punkty się pokrywają ze sobą, aparat zapłonowy też poprawnie ustawiony. Lejąc jej paliwo w gardziel czy z plaka tez nie odpala. Może ktoś coś pomoże
Ostatnio zmieniony 27 lut 2017, 21:45 przez domin232355, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
domin232355, szukaj https://audi80.pl/topics77/faq-co-zr ... t98745.htm
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-