[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
-
- Forum Audi 80
Macieju(jesli moge sie tak do Ciebie zwrocic) o cos takiego wlasnie mi chodzi. Nie jestem bardzo biegly* w tych sprawach takze nie myslalem, ze ktos moze cos takiego posiadac lub tez wydawalo mi sie to byc ekstremalnie trudne do zdobycia, a w zasadzie wydaje.
[ Dodano: 2017-01-03, 23:10 ]
Alee.. kazdy schemat w ktorym znajde dodatkowe informacje bedzie mi pomocny.
[ Dodano: 2017-01-03, 23:16 ]
Owy elektryk/elektronik, o ktorym wspomnialem wykodowal mi immo z ECU i udalo mi sie juz uruchomic silnik ale gniazdo diagnostyczne nie dziala i wskazowki na liczniku niekiedy nie chca dzialac prawidlowo..
[ Dodano: 2017-01-03, 23:10 ]
Alee.. kazdy schemat w ktorym znajde dodatkowe informacje bedzie mi pomocny.
[ Dodano: 2017-01-03, 23:16 ]
Owy elektryk/elektronik, o ktorym wspomnialem wykodowal mi immo z ECU i udalo mi sie juz uruchomic silnik ale gniazdo diagnostyczne nie dziala i wskazowki na liczniku niekiedy nie chca dzialac prawidlowo..
swap
Witajcie panowie zima mnie zastała i powoli mi troche idzie swap mam mały problem łapy do podłużnic przyspawane jak w abk b4 i z niego tez pochodzą lewa łąpa silnika abk prawa aeb i jest problem bo niby wszystko pasuje ale silnik siadł na sankach jak sobie z tym poradzić? silnik juz ze skrzynia sprzegłem i na poduszke skrzyni pasuje również idealnie .
Re: b3 6a q swap na 1.8t
Napędy zniosą tyle ile jesteś w stanie wykrzesać z ori słupka 1.8T. Łapy zaden problem dorobić, jak planujesz kupować to kup wzdłuznego.karolwa pisze:Witam, raz jeszcze temat swapu na 1.8t, nie znalazłem odpowiedzi na pytania:
-czy skrzynia quattro z b3 z silnikiem 6a będzie pasowała do silników 1.8t? Ewentualne przeróbki?
-czy trzeba przerabiać łapy silnika?
-czy skrzynia zniesie 200kM?
-lepiej kupić dawcę z silnikiem poprzecznie montowanym czy wzdłużnie?
-co oprócz dawcy potrzebuję?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Potrzebujesz wydech kpl. i intercooler z orurowaniem.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Witam jestem po swapie z ace na 1.8t aeb mam problem podczas jazdy przy przyspieszaniu zaczyna szarpac i traci moc odpuszczam i znowu dodaje gazu i jest ok czasami na luzie wkreca sie na obroty max 3 tys i potem go muli turbo po regeneracji nowy zawor dv n75 pomocy
Ostatnio zmieniony 25 lut 2017, 20:16 przez KASIA1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Dobrze by było zrobić logi (grupy 002,007,025) z przepływem powietrza i korektami z sondy bo może przepływomierz zaniża.
Dobrze jakby ktoś kumaty posłuchał czy to przypadkiem nie zaczyna chodzić na 3 garach bo może któraś cewka jest zepsuta. Dobrze by było też sprawdzić ciśnienia paliwa podczas jazdy.
Dobrze jakby ktoś kumaty posłuchał czy to przypadkiem nie zaczyna chodzić na 3 garach bo może któraś cewka jest zepsuta. Dobrze by było też sprawdzić ciśnienia paliwa podczas jazdy.