[B4 1.9 1Z] silnik się zapowietrza...
[B4 1.9 1Z] silnik się zapowietrza...
cześć, mam problem a mianowicie silnik podczas szybszej jazdy autostradowej 120-140 km/h lub dynamicznej po mieście zapowietrza się... i gupi troche płynu. trochę dziwne bo na ogół jest wszystko szczelne głowica sprawdzana. jedynie do czego mozna by się przyczepić to puchnące przewody wodne. wymieniłem górny przewód idący z chłodnicy do krućca plastikowego do bloku i korek zbiornika wyrównawczego. planuję wymienić resztę przewodów wodnych + zbiorniczek wyrównawczy. czy ktoś z was miał taki problem? jesli tak to proszę o pomoc. Ostatnio podczas trasy z powodu ciśnienia w układzie strzeliła mi najprawdopodobniej nagrzewnica i cały płyn w nogach...
o co kaman...??? skąd to powietrze w układzie
o co kaman...??? skąd to powietrze w układzie
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Dzien dobry głowica np była sprawdzana ? Jesli jest ok to moze byc termostat. Niema obiegu nagrzewa,I wyrzuca . Jesli jest dobry moga byc jeszcze,wady ukryte np oberwane łopatki w pompie wody. .sprawdzany był tez korek ? Na zbiorniczku mogł sie zaciac albo jest niorginalny I nieupuszcza odpowiednio cisnienia. .przyczyn jest mozee byc npkilka ale da,sie toszybko sprawdzic pozdrawiam