Witam wszystkich, mam takie szybkie pytanko, potrzebuję kupić pompę paliwa do 1,8 JN mam dwóch kandydatów ( podam linki niżej) ale nie wiem, czy się nadadzą, jeżeli nie, to fajnie by było, jakby ktoś podrzucił swoją propozycję. Chciałbym , żeby pompa była ze sporym zapasem, cobym nie musiał się już z nią użerać, oraz żeby wystarczyła w razie jakichś przeróbek w przyszłości. Chciałbym na tą przyjemność nie wydać więcej niż 1000zł, a najlepiej to tak 700-800
Bosh
ps
mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie że z aledrogo
[B3 1.8 JN] Jaką dobrać pompę paliwa 1.8 JN
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 JN] Jaką dobrać pompę paliwa 1.8 JN
Ostatnio zmieniony 02 mar 2017, 22:25 przez pluszowyzuczek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Przepraszam, nie zauważyłem że ta druga to pompa do zbiornika A co do pierwszej, to jest ona wystarczająca?? Bo już raz kupiłem za słabą i nie chcę tego błędu drugi raz popełnić. Tam pisze że ma niby 10 Bar, ale ciśnienie robocze wynosi tylko 5 Bar. W innym temacie przeczytałem, że w mechanicznym wtrysku pompa musi utrzymywać 5.6 bara i nie jestem pewien, czy ta Boschowska podoła temu zadaniu.
Odnośnie budowania wyczynowego auta, to na razie nie, ale w przyszłości planuję przesiadkę na 2.0E, a zaprawdę powiadam wam, mam niecne plany co do tego silnika. Jak się uda, to na pewno pochwalę się na forum
Odnośnie budowania wyczynowego auta, to na razie nie, ale w przyszłości planuję przesiadkę na 2.0E, a zaprawdę powiadam wam, mam niecne plany co do tego silnika. Jak się uda, to na pewno pochwalę się na forum
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
pluszowyzuczek, powiem ci szczerze że nie miałem specjalnie do czynienie z pompami innymi niż ori.
Teraz u siebie ma nowa jakiś zamiennik i chodzi już 3 lata z tego co pamiętam.
Koledze kiedyś taką montowaliśmy http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... aliwa.html a na pewno z tej firmy i śmiga już dość długo.
Teraz u siebie ma nowa jakiś zamiennik i chodzi już 3 lata z tego co pamiętam.
pytałem o to dlatego że w opisie aukcji pisze że jet to pompa do aut wyczynowych Jest to najlepsza wyczynowa pompa paliwa dostępna na rynku. cokolwiek to znaczy.pluszowyzuczek pisze:Odnośnie budowania wyczynowego auta, to na razie nie,
Koledze kiedyś taką montowaliśmy http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... aliwa.html a na pewno z tej firmy i śmiga już dość długo.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
pluszowyzuczek, sprawdź sobię tylko czy tam nie było jakichś różnic i czy ta pompa co podałem na pewno podejdzie bo ja wybrałem tak tylko rzucając linkiem dla porównania. Pompa w JN ma dawać minimum 5,2-5,6 bara. Z tym że to już tyle chyba powinno być na samej listwie wtryskowej czyli sama pompa powinna ciut więcej.
Także tamtą co podałęś być może też by chodziła.
Także tamtą co podałęś być może też by chodziła.
-
- Forum Audi 80