Będą na sprzedaż,następna zima na 19"avalar pisze:Pięknę auto
Monoblocki z MB zostawiasz czy będziesz sprzedawać?
[ Dodano: 2016-03-30, 00:22 ]
Witam
Przy aucie za wiele się nie zmieniło. Wpadły na tył lampy z wersji poliftowej,trochę plastików pod maskę.
Znudziły mi się obecne rolki na zimę.
Więc poszukuję coś pancernego w 19". Pierwsze co mi wpadły w ręce, musiałem sprzedać.Foty na oponach (balonach) 235/35/19.
Po zakupie opon zimowych 215/35/19,nie uzyskałem zadowalających mnie spasów i naciągów felgi były 8".
Kolejne felgi na zimę przymierzone.Przód 8.5" tył 9.5" oczywiście obręcz 19". Myślałem o 4x9.5" ale na przodzie nie da rady tego wzoru założyć przez zacisk.
Wstępnie to koło zostaje na setap zimowy.Chyba że coś mi wpadnie innego w oko.Obecnie koło założone tylko na "sztukę" ,bez docelowych opon na tyle i spasów cieszących moje oko
Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-04-30, 22:42 ]
Witam.
Autko nadal jeździ i ma się dobrze
W trakcie poszukiwań koła na zimę 19" wpadły mi w ręce 20" rotory.Tu fotki z przymiarki.
Jednak zdecydowałem że na ten sezon zostaje stare koło,bardziej mi leży.
Ostatnio pomęczyłem Groba 0-100 kilkanaście razy To najlepsze wyniki na dzień dzisiejszy jakie wydusiłem.
https://www.youtube.com/watch?v=PgwvvpC ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=G_bz4Y9Qpng
Myślałem że będzie dużo gorzej,ale idzie jeszcze sensownie ruszyć ośką z tym NM. Powtarzalne 6s osiągnięte na kołach 18"
Na pokład wpadł między czasie tempomat. Zakupiłem "zapasowe serce" do groba o niewiarygodnym 100% przebiegu 102tyś mil, :shock: żeby było ciekawie to AHH z pompą 11mm w komplecie :lol:
[ Dodano: 2016-05-28, 16:23 ]
Jednak wpadła nowa rolka na ten sezon,oczywiście w 20".
[ Dodano: 2016-08-29, 17:53 ]
Witam.
Dawno tu nic nie pisałem co się dzieje z "GROBIKIEM".
Wpadły inne końcówki wydechu.
Obecnie po przelocie 37tyś od ostatniego małego remontu silnika, przymusowa rewizja głowicy.Jakiś czas temu poddała się uszczelka pod głowicą,w końcu znalazłem chwilę na jej wymianę.Wpada fabrycznie nowa głowica pod maskę i "wzmocnione" szpilki głowicy.Od jakiegoś czasu wtryski zaczęły lać i zostają zmienione również na nowe.
Z tego co widać dół nadal w dobrej kondycji.Korbowody na swoim miejscu i tłoki nie potopione,hehe.
Kilka fotek z wymiany uszczelki.
Uszczelka gotowa do "przyjęcia na klatę" głowice.
Składana na Loctite.
Głowica na swoim miejscu.
Nowe wtryski gotowe do montażu.
Wtryski i układ paliwowy gotowe do przyjęcia ON.
Nowy komplet szpilek.
Szpilki na swoim miejscu.
Rozrząd spięty w "kupę".
Wizualnie też były małe zmiany.
Kilka fotek po oklejeniu zrobionych na szybko i "GRÓB" wersja allroad.Oklejanie zakończone raptem dwie godziny przed wyjazdem do UK.
Kolega kończył obklejać a ja między czasie kręciłem gwint do góry.Auto miało kawał drogi przed sobą i było załadowane po dach,
tym razem nie chciałem uszkodzić błotników i okleiny.
Pozdrawiam.