[ B4 1.9Tdi] The End
Wydaje mi się Filip, że turbo część gorącą ma ok, bo domyślam się że u Dawida jest też ar/40. Kwestia tylko obrobienia softu, bo Dawid układ wtryskowy ma wystarczający. Są już wykresy gdzie na niemodzonych 10mm przekraczali 170PS. bogus508 jest tego przykładem. Gdyby w sofcie łagodniej z paliwem i doładowaniem szli ku górze obrotów i odcinkę zrobili przynajmniej przy 4200 wyszło by więcej koni, choć pewnie kosztem momentu. Ale jak mówisz ważne by właściciel był zadowolony.
Dla mnie to juz kwestia przyzwyczajenia szału na mnie nie robi dopiero widzę różnice jak pojeżdze czymś innym Tak to na trasach daje rade spokojnie odpycha się wystarczająco żeby zrobic wrażenie Ogólnie zadowolenie jest ale wiadomo i niedosyt
Jak to mówią w miarę jedzenia apetyt rośnie
U mnie jest pompa 11mm ori
Jak to mówią w miarę jedzenia apetyt rośnie
U mnie jest pompa 11mm ori
Tu jest akurat zastosowana muszla z A/R 35 z konkretnym portingiem. Z paliwem i doładowaniem nie poszalejesz aż tak mocno, wirnik jest mały, przepustowość nie najlepsza ( w tym przypadku dobrze że wydech jest zrobiony w pełnym przelocie) i jak zaczniesz za mocno go dusić to niestety EGT może uszkodzić turbo. Ale ja uważam że takie wyniki i tak są bardzo dobre na tą turbosprężarkęMzet pisze:Wydaje mi się Filip, że turbo część gorącą ma ok, bo domyślam się że u Dawida jest też ar/40. Kwestia tylko obrobienia softu, bo Dawid układ wtryskowy ma wystarczający. Są już wykresy gdzie na niemodzonych 10mm przekraczali 170PS. bogus508 jest tego przykładem. Gdyby w sofcie łagodniej z paliwem i doładowaniem szli ku górze obrotów i odcinkę zrobili przynajmniej przy 4200 wyszło by więcej koni, choć pewnie kosztem momentu. Ale jak mówisz ważne by właściciel był zadowolony.
Chodzi coś tam się robi ogólnie jeżdzi teraz uszczelnili mi wał z tyłu bo leciało boczki zmienie na poliftowe ma drewno wiec bedzie gitara Musze ogarnac rury bo ic bo ciekną troche na spawach i mi sie to nie widzi i potrzebuje jeszcze wieksze turbo najlepiej p&p najlepiej by było te puszcza olej za fest i luz na wirniku to jest spory az za