[B4 1.9 1Z] padl alternator lub regulator
[B4 1.9 1Z] padl alternator lub regulator
Witam.dzis podczas drogi do pracy braklo ladowania.pasek caly,nie slizga wiec pewnie padl altek lub regulator.do pracy dojechalem ale rano bedzie problem stad moje pytanie : czy jezeli auto odpale na kable i troche na tych kablach go potrzymam to akumulator sie naladuje jezeli jest padniety tegulator lub alternator ?? Bo chcialbym grzecznie do domu zajechac..
Ostatnio zmieniony 10 mar 2017, 08:18 przez davidslr, łącznie zmieniany 1 raz.
Diesel 1.9 tdi
Kiedys z katowic do domu wrocilem jak pasek strzelil. Tez jechalem bez swiatel,okolo 60 km dal rade. Dobra,dzieki.rano sie bede martwil
Podladuje go na kablach z 20 min i zobaczymy co z tego bedzie.
Jeszcze jedno. Minus podpiac do minusa zeby bylo szybciej czy lepiej nie ryzykowac? Bo ponoc wtedy szybciej laduje niz gdy podepne do masy..
[ Dodano: 2017-03-10, 06:40 ]
Do domu ku mojemy zaskoczeniu szczesliwie dojechalem. Auto od strzala rano odpalilo,dojechalem do domu,zgasilem i dla sprawdzenia odpalilem jeszcze raz. Lafowanie jest,aku nie pada ko trolki mrygaly cala droge tak jak by ladowania nie bylo. Co jest???
Kiedys z katowic do domu wrocilem jak pasek strzelil. Tez jechalem bez swiatel,okolo 60 km dal rade. Dobra,dzieki.rano sie bede martwil
Podladuje go na kablach z 20 min i zobaczymy co z tego bedzie.
Jeszcze jedno. Minus podpiac do minusa zeby bylo szybciej czy lepiej nie ryzykowac? Bo ponoc wtedy szybciej laduje niz gdy podepne do masy..
[ Dodano: 2017-03-10, 06:40 ]
Do domu ku mojemy zaskoczeniu szczesliwie dojechalem. Auto od strzala rano odpalilo,dojechalem do domu,zgasilem i dla sprawdzenia odpalilem jeszcze raz. Lafowanie jest,aku nie pada ko trolki mrygaly cala droge tak jak by ladowania nie bylo. Co jest???