Kemmezi pisze:Felgi JR9 16x8, ET25, opona 225/45. Podejdzie bezproblemowo do B4 sedan na seryjnym zawieszeniu? A może polecicie jakiś inny rozmiar opony? 225/50? Nie chcę naciągu.
Temat z gatunku pilnych, niestety.
Chodzi mi o uzyskanie efektu jak na zdjęciach poniżej. W przypadku cabrio są to felgi Dare RS 8,5x17 ET 30, opona 225/45 i już myslałem że znalazłem rozwiązanie idealne, a tu jak wiadomo, szerokość i rozstaw osi w sedanie/cabrio są inne, jakie zatem rozwiązanie polecacie dla osiągniecia takiego efektu? Felgi które mnie interesuja to Dare RS bądź JR9, chyba że macie inne propozycje na cult style. Sedan z 3 zdjęcia nie wiem na jakiej feldze, ale wygląda dobrze.Jarewa pisze:7,5 wchodzi na styk w sedanie opona 205/55/16 et 25 , wiec 8 calowe na balonach 225 to marne szanse
Zobacz w moim profilu mam 7,5 16 et 25 opony 205/55/16 i mam na styk przy ori zawieszeniu luzu z tyłu max 5mm nie wierze ze 8calowe 225/45 wejdą bez problemu choć może i wejdą ale będzie ocierać o nadkole tylne przy dobijaniu w dziurę.Kemmezi pisze:Chodzi mi o uzyskanie efektu jak na zdjęciach poniżej.
To kupuj kolego jak najszybciej i rozwiejesz wszelkie wątpliwościdirtydiana pisze:kupiłem kilka tygodni dare rs 17 cali, tył 8,5 przód 7,5 , jak dokupie opony (tył 225, przód 215 ) to będę wiedział czy wejdzie wszystko, przy normalnym zawieszeniu nie powinno być problemy ( et 25 )
17 na 225 wchodzą bez problemu do cabrio, pytanie jak przy et 30, wielkoscią wnęki bym się nie martwił bo tam nawet 18 da sie upakować
Dzięki, poszukam też takich felg.Jarewa pisze: Kemmezi napisał/a:
Chodzi mi o uzyskanie efektu jak na zdjęciach poniżej.
Zobacz w moim profilu mam 7,5 16 et 25 opony 205/55/16 i mam na styk przy ori zawieszeniu luzu z tyłu max 5mm nie wierze ze 8calowe 225/45 wejdą bez problemu choć może i wejdą ale będzie ocierać o nadkole tylne przy dobijaniu w dziurę.