ok, skoro tak twierdziszgroszekABK pisze:Ten ktoś to mój dobry kumpel z serwisu pewnej znanej marki . Także auto podpinane jest do oryginalnego programu serwisowego. No i niestety nic tam nie wykazuje.
[80 b4 ABK] + LPG szarpanie na biegu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
maciek889, Niestety już to wcześniej robiłem, i nie było zmiany, a nawet było gorzej. Zresztą jak podpinam program od gazu to na bieżąco widzę pracę sondy, i po chwili jak już się nagrzeje to pracuje. Zastanawia mnie tylko czemu nie ma u mnie tej metalowej rurki z gumką na końcu, co idzie do kolektora wydechowego, i wystaje u góry przy kolektorze ssącym.
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
VAG tez nie był oryginalny to dedykowany interfejs firmy Ross-Tech KTS to uniwersalny BOSCHA
Serwisy zawsze miały/posługiwały sie VAS-em różne wersje, miały bo od niedawna przestawiły się na ODIS.
Czy jest jakaś różnice spore tego zbyt dobrze nie powiem, ale przy vas-ie mamy ful serwis łącznie z aktualizacjami softu. Niestety o vag-u tego nie powiem tu żeby coś adoptować większego trzeba kody dostępowe/loginy, w przypadku vas-a prowadzi jak by dziecko miało to obsługiwać wystarcza tylko potwierdzać.
Serwisy zawsze miały/posługiwały sie VAS-em różne wersje, miały bo od niedawna przestawiły się na ODIS.
Czy jest jakaś różnice spore tego zbyt dobrze nie powiem, ale przy vas-ie mamy ful serwis łącznie z aktualizacjami softu. Niestety o vag-u tego nie powiem tu żeby coś adoptować większego trzeba kody dostępowe/loginy, w przypadku vas-a prowadzi jak by dziecko miało to obsługiwać wystarcza tylko potwierdzać.
-
- Forum Audi 80
Powiem szczerze, że po wymianie skrzyni (na dłuższą, bo to był jedyny powód wymiany) już nie wyczuwam tego poszarpywania, ale to może złudzenie. Na razie zrobiłem jakieś 100km. Lub coś przypadkiem poprawiłem podczas składania Pojeżdżę trochę i zobaczę
[ Dodano: 2017-03-12, 21:13 ]
Jednak dalej jest to minimalnie wyczuwalne, tylko teraz na pierwszych dwóch biegach i bardzo minimalnie na trzecim, chyba będę musiał spotkać się z Jarkiem, sam chyba nic nie wymyślę
[ Dodano: 2017-03-12, 21:13 ]
Jednak dalej jest to minimalnie wyczuwalne, tylko teraz na pierwszych dwóch biegach i bardzo minimalnie na trzecim, chyba będę musiał spotkać się z Jarkiem, sam chyba nic nie wymyślę
Wita, chciałbym się podpiąć do tematu.
Jedna różnica, że autkiem rzuca przy odpuszczaniu i dodawaniu gazu. silnik benzyna/gaz.
Rok temu wystrzelił mi przepływomierz (gazownik za chojnie ustawił gaz),
tyle że udało się go poskładać i filtr powietrza zespawać. Może głupie pytanie, ale czy to od niego może być ? Dłuższy czas działał poprawnie. Używki ponoć po 400 zł chodzą ponoć
Jedna różnica, że autkiem rzuca przy odpuszczaniu i dodawaniu gazu. silnik benzyna/gaz.
Rok temu wystrzelił mi przepływomierz (gazownik za chojnie ustawił gaz),
tyle że udało się go poskładać i filtr powietrza zespawać. Może głupie pytanie, ale czy to od niego może być ? Dłuższy czas działał poprawnie. Używki ponoć po 400 zł chodzą ponoć
-
- Forum Audi 80
Kyo, To u Ciebie nie ma różnicy, u mnie też to występuje lecz nie zawsze. Było tak nawet jak była sama benzyna, strzału gazu nie miałem, i mam sekwencyjnego STAG-a Chwilowo nie mam czasu szukać problemu, bo mam dużo latania w pracy. Zbieram się też z zamiarem umówienia z Jarewa, ale na razie nie mam chwilowo czasu
[ Dodano: 2017-03-16, 21:33 ]
Kyo, Taż nie masz daleko doJarewa, jakieś 165km. Obejrzyj co zrobił ze swoją lalą. Pogadaj z nim jak masz czas. Zawsze służy radą
[ Dodano: 2017-03-21, 22:14 ]
Kyo, Wczoraj wymieniłem zawór od filtra węglowego i szarpanie przy puszczaniu ustało, no i chyba już całkowicie nie poszarpuje
[ Dodano: 2017-03-16, 21:33 ]
Kyo, Taż nie masz daleko doJarewa, jakieś 165km. Obejrzyj co zrobił ze swoją lalą. Pogadaj z nim jak masz czas. Zawsze służy radą
[ Dodano: 2017-03-21, 22:14 ]
Kyo, Wczoraj wymieniłem zawór od filtra węglowego i szarpanie przy puszczaniu ustało, no i chyba już całkowicie nie poszarpuje