Audi B4 TEDEI by Pabloo
-
- Forum Audi 80
Audi B4 TEDEI by Pabloo
Siema wszystkim, Moj ostatni temat z projektem był na forum vento jakies 4 lata temu wiec mogłem wyjsc z wprawy ale sprobujmy
Moja przygoda z modami zaczeła sie własnie od vento
Sprzedane znajomemu a teraz ledwo zipie...
Nastepny był Golf 3 ktory skonczył dosc słabo
Kolejny golf 2 swap na 1.9 TDI sprzedany znajomemu jezdzi do dzis całkiem niezle
No a po golfie jakies poltorej roku temu kupiłem audiczke po dachowaniu
Rok 1995 polift
1.9 TDI Pierburg
Wyposazenie
4x el szyby
el i podgrzewane lusterka
2x air bag
centralny zamek z pilota + alarm
ABS
Klimatyzacja
Deska i boczki polift
Jasny srodek zmieniony na ciemny
i moze cos tam jeszcze.
Z czasem dokonałem pewnych modow oczywiscie troche to trwało bo i czas i pieniadze wiadomo.
Dawce miałem pod domem Anglik wiec odrazu wgniecione elementy powymieniałem, Dach wypchnałem, szyba zmieniona na uzywke jezdzi do dzis ale w niedługim czasie czeka ja zmiana z powodu odpryskow.
chwile tak pojezdziłem pokupiłem graty do malowania no i lecimy.
Dlugo myslalełm czy malowac ja na czerwono czy poleciec w kolor dopasowanych elementow a ze czerwony kolor mi sie nie podoba poleciałem w grafit
Komory odrazu nie malowalem bo wiedziałem ze w niedalekiej przyszłosci bede robił swapa wiec pomyslałem ze wtedy ja prysne.
Po poskładaniu do kupy wygladała mniej wiecej tak
Składałem hajs dalej na dalsze mody i z czasem wleciał ciemny srodek rowniez polift
Wleciała rowniez skora elektryczna i podgrzewana z a6c5
Zakup zderzaka z dokładka kamei jakos mi nie specialnie podeszła
Zmiana rozstawu z 4x108 na 5x112 nowe łozyska hamulce przod 288 i zakup aluskow brock b6 17'' zmiana zderzaka na cfl cabrio
Zdjec niestety nie mam z prac ale mam juz po
inwestycja w zespolaki
no i nadszedł czas na swapa klekota bo ori miał juz dosc, słabe cisnienie itp. jak go kupiłem na oleju miał zrobione 60 tys zajebiscie... malowanie komory zrobienie zawieszenia.
Silnik 19 TDI AFN z seata toledo nie obyło sie bez komplikacji. Poprzeczny silnik a wzdłuzny to dwa roznie bloki łapy nie pasuja dziury na łapy z audi tez nie pasuja jedynie pasuje ta łapa z przodu silnika reszta trzeba było łapy dorabiac
W miedzy czasie
regeneracja i planowanie głowicy
wszystkie uszczelki i oringi wymienione
uszczelniacze zaworow
rozrzad i wszystkie paski
olej mobil 3000 5w40
Zmiana skrzyni z cvc na FEC z audi a4 b6 roznica taka ze na CVC 100km/h 2.2 tys obr a na FEC 105 2tys obr wiec na ogromny +
zmiana turbinki na gt1549s ustawiona na 1.4 bar
Wtryski 0.216
Pompa afn
Program od chrisa
icek poki co seria bo musze cos ogarnac zeby nie ciac cfl a
Przeszczepy sie przyjeły idzie do lata wiec regeneracja alu.
Zdjecie na aucie sprzed:
i po:
Auto tak wyglada na dzien dzisiejszy
ogolnie w auto włozone masa pracy i hajsu ale jeszcze sporo przede mna jak znajde wiecej zdjec z tych wszystkich modow to uzupełnie
Dalsze mody bede uzupełniał na bierzaco dzieki
Moja przygoda z modami zaczeła sie własnie od vento
Sprzedane znajomemu a teraz ledwo zipie...
Nastepny był Golf 3 ktory skonczył dosc słabo
Kolejny golf 2 swap na 1.9 TDI sprzedany znajomemu jezdzi do dzis całkiem niezle
No a po golfie jakies poltorej roku temu kupiłem audiczke po dachowaniu
Rok 1995 polift
1.9 TDI Pierburg
Wyposazenie
4x el szyby
el i podgrzewane lusterka
2x air bag
centralny zamek z pilota + alarm
ABS
Klimatyzacja
Deska i boczki polift
Jasny srodek zmieniony na ciemny
i moze cos tam jeszcze.
Z czasem dokonałem pewnych modow oczywiscie troche to trwało bo i czas i pieniadze wiadomo.
Dawce miałem pod domem Anglik wiec odrazu wgniecione elementy powymieniałem, Dach wypchnałem, szyba zmieniona na uzywke jezdzi do dzis ale w niedługim czasie czeka ja zmiana z powodu odpryskow.
chwile tak pojezdziłem pokupiłem graty do malowania no i lecimy.
Dlugo myslalełm czy malowac ja na czerwono czy poleciec w kolor dopasowanych elementow a ze czerwony kolor mi sie nie podoba poleciałem w grafit
Komory odrazu nie malowalem bo wiedziałem ze w niedalekiej przyszłosci bede robił swapa wiec pomyslałem ze wtedy ja prysne.
Po poskładaniu do kupy wygladała mniej wiecej tak
Składałem hajs dalej na dalsze mody i z czasem wleciał ciemny srodek rowniez polift
Wleciała rowniez skora elektryczna i podgrzewana z a6c5
Zakup zderzaka z dokładka kamei jakos mi nie specialnie podeszła
Zmiana rozstawu z 4x108 na 5x112 nowe łozyska hamulce przod 288 i zakup aluskow brock b6 17'' zmiana zderzaka na cfl cabrio
Zdjec niestety nie mam z prac ale mam juz po
inwestycja w zespolaki
no i nadszedł czas na swapa klekota bo ori miał juz dosc, słabe cisnienie itp. jak go kupiłem na oleju miał zrobione 60 tys zajebiscie... malowanie komory zrobienie zawieszenia.
Silnik 19 TDI AFN z seata toledo nie obyło sie bez komplikacji. Poprzeczny silnik a wzdłuzny to dwa roznie bloki łapy nie pasuja dziury na łapy z audi tez nie pasuja jedynie pasuje ta łapa z przodu silnika reszta trzeba było łapy dorabiac
W miedzy czasie
regeneracja i planowanie głowicy
wszystkie uszczelki i oringi wymienione
uszczelniacze zaworow
rozrzad i wszystkie paski
olej mobil 3000 5w40
Zmiana skrzyni z cvc na FEC z audi a4 b6 roznica taka ze na CVC 100km/h 2.2 tys obr a na FEC 105 2tys obr wiec na ogromny +
zmiana turbinki na gt1549s ustawiona na 1.4 bar
Wtryski 0.216
Pompa afn
Program od chrisa
icek poki co seria bo musze cos ogarnac zeby nie ciac cfl a
Przeszczepy sie przyjeły idzie do lata wiec regeneracja alu.
Zdjecie na aucie sprzed:
i po:
Auto tak wyglada na dzien dzisiejszy
ogolnie w auto włozone masa pracy i hajsu ale jeszcze sporo przede mna jak znajde wiecej zdjec z tych wszystkich modow to uzupełnie
Dalsze mody bede uzupełniał na bierzaco dzieki
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
fele 17 8,5 j et 35 opony przod 215 40 tył 215 45Maciek. pisze:Fajnie wygląda ten tył, mam podobny pomysł, ale kilkoma detalami się różni.
Jakie masz opony i szerokość felg?
[ Dodano: 2017-03-26, 11:31 ]
Tuningowy FMIC? Jaki koszt?Krzysiek 84 pisze:Pod Cfl może uda się upchać 550 x 230 x 65
[url=https://images83.fotosik.pl/459/622be7a2dc5faee3med.jpg]Obrazek[/URL]
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
http://fmic.pl/fmicpl/10-intercooler-550-230-65mm.htmlPawlik1993 pisze: Tuningowy FMIC? Jaki koszt?
Montaż w garage customs
-
- Forum Audi 80
juz mam tam wlasnie upatrzony tylko ze nizszy bo na 140mmKrzysiek 84 pisze:http://fmic.pl/fmicpl/10-intercooler-550-230-65mm.htmlPawlik1993 pisze: Tuningowy FMIC? Jaki koszt?
Montaż w garage customs
Swoja droga jak bardzo moze byc niezdrowe dla silnika jazda bez ic?
[ Dodano: 2017-03-27, 10:41 ]
Pistolet i lakier,ale musisz sam dorobic bo na mieszalni to raczej ciezko zeby dobrali pod lampy :pDavid2004 pisze:Czym malujecie ramkę pod tablice i lampy ? bo wychodzi zajebiście
[ Dodano: 2017-03-31, 18:08 ]
Dotarł i Intercooler