Witam,
Przymierzam się do wymiany świec, kopułki rozdzielacza, przewodów i palca.
Powiedzcie mi proszę czy samemu da się to ogarnąć? Jaki klucz do świec jest potrzebny?
Będę musiał coś ustawiać czy po prostu ściągam palec i kopułkę i daje nowe?
Świece już mam NGK, przewody BERU.
Jaki palec i kopułkę kupić?
[B4 2.0 ABT] Wymiana układu zapłonowego
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
da się, chodź jak pytasz o tak proste rzeczy to obstawiam że nigdy nie wymieniałeś więc radzę robić to z głową byś se nie pomieszał kolejności przewodów bo będzie kolejny temat na forumkeyser2 pisze:Powiedzcie mi proszę czy samemu da się to ogarnąć?
a jest już takich tematów na forum sporo że po wymianie przewodów auto nie odpala
niekeyser2 pisze:Będę musiał coś ustawiać czy po prostu ściągam palec i kopułkę i daje nowe?
odnoście firmy kopułki i palca https://audi80.pl/topics8/all-niezbe ... t50207.htm
tego nie pamiętam musiał bym zerknąćkeyser2 pisze:Jaki klucz do świec jest potrzebny?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
skoro wiesz to nie rozumiem tego pytaniakeyser2 pisze:Robiłem to już, w swoim starym samochodzie, tyle, że tam nie było rozdzielacza ani palca.
więc sądziłem że robisz to pierwszy raz.keyser2 pisze:Powiedzcie mi proszę czy samemu da się to ogarnąć?
No ale ok nieci będzie, jeśli chodzi o klucz to chyba 2 lub 3 rozmiary klucza są, ja mam z tego co pamiętam 21 więc lepiej se rzucić okiem. przeleciałem tak na szybko świeca pasujace do abt/abk to nie znalazłem na 17 klucz wszystkie mają 21