Witam, chciałbym wymienić przewody paliwowe bo są już w kiepskim stanie.
Pytanie jakie dokładnie fi (od filtra)? Podejrzewam, że 8mm i 6mm.
Jakie polecacie? czarne, przeźroczyste?
Proszę o potwierdzenie.
(Fotka pożyczona od kolegi z forum -hudy, myślę, że się nie obrazi
2 sprawa poza tematem, związana z przewodem (górny przy wlewie) od zbiornika wody.
Przy króćcu (przy wlewie) wyrzuca niewielkie ilości płynu. Wymieniłem opaskę metalową, przewód bez pęknięć, dokręcone mocno i dalej pojawia się problem.
Czy założenie oringa (8-10mm) na króciec to dobry pomysł aby uszczelnić?
[B4 1.9 1Z] przewody paliwowe przy filtrze - wymiana
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Oj widze że cię korci żeby sobie "polepszyć " ... tyle że w tym przypadku taką wymianą ,możesz sobie tylko pogorszyć .Co to znaczy że przewody są "w kiepskim stanie " ? Te ori przezroczyste przewody są w zasadzie niezniszczalne i lepszych na pewno nie załozysz ,a już najwiekszym błedem jest zakładanie nieprzezroczystych czarnych,albo badziewnych przezroczystych "miękich" ,ktore szybko twardnieją ...takze nie radze ruszać ori
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
możesz wymienić przede wszystki filtr paliwa na ten bez głowiczki a przewody nie ma sensu wymieniać jeśli Ci się zapowietrza zacznij od filtra a później przewody łączące te przezroczyste z pompą i filtrem
ja wymieniłem filtr paliwa na pp838 bodajże i przewody łączące te przezroczyste no i wstawiłem zaworek zwrotny i jest już ok bo mi wcześniej się zapowietrzało
ja wymieniłem filtr paliwa na pp838 bodajże i przewody łączące te przezroczyste no i wstawiłem zaworek zwrotny i jest już ok bo mi wcześniej się zapowietrzało
Aktualnie mam założone czarne przewody i jeden z nich jest przy króćcu przed opaską pęknięty i widać środek jasnego zbrojenia. Na razie nie zauważyłem wycieku paliwa ale wolę jak najszybciej to naprawić.
Pytanie czy fi 8 i 6 aktualne.
Filtr paliwa wymieniałem 500km temu wiec następnym razem na ten, który zaproponowaliście. Tylko dlaczego polecany jest lepszy od tamtego?
Zapowietrzania nie zauważyłem.
Pytanie czy fi 8 i 6 aktualne.
Filtr paliwa wymieniałem 500km temu wiec następnym razem na ten, który zaproponowaliście. Tylko dlaczego polecany jest lepszy od tamtego?
Zapowietrzania nie zauważyłem.