Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Adaptacja TPS'u - przy wystepowaniu kodu błędu 518

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Dager00
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dager00 » 10 kwie 2017, 19:47

Pewnie masz rację. Ale może tylko jakieś zabrudzenia. Spróbować zawsze można.Nie mam nic do stracenia. Ewentualnie w necie znalazłem taki zamiennik nie wiem czy dobry http://allegro.pl/potencjometr-przepust ... _c=Product

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 10 kwie 2017, 20:25

A będziesz wiedział jak te ustrojstwo ustawić? bo to nie jest na zasadzie wykręć wkręć, wiec używka dobrze wyglądająca lepsza opcja by była. Po drugie nie wiem czemu nie pojedziesz na diagnozę lub chociaż nie zczytasz błędów bo to podstawa do dalszej wymiany lub regulacji.

Dager00
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dager00 » 10 kwie 2017, 20:43

Jarewa, Nie czytałeś mojego 1szego wpisu w tym temacie błędów nie ma, vag-com nic nie pokazuje. Co do diagnozy jeżeli sam nic nie zdziałam to pojadę. Poza tym po co to forum jeżeli miałbym od razu jechać do mechanika ;)

[ Dodano: 2017-04-10, 20:43 ]
Jarewa, Co do ustawienia. Nie wiem. Dlatego pytam bardziej zaawansowanych użytkowników. Czy wystarczy zrobić adaptację przepustnicy w vag-com czy trzeba inne rzeczy robić.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 10 kwie 2017, 21:42

Skoro nie ma błędów to szukasz tam usterki gdzie nie ma.

Dager00
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dager00 » 04 lis 2017, 20:23

Jeżeli to komuś pomoże to problem tkwił w zabrudzonym wężu odmy. Wyczyściłem i puki co jest ok.
Pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2017-11-04, 20:23 ]
Dla zainteresowanych.
Problem z przycinaniem i szarpaniem w okolicy 2k powrócił. Myślałem że to TPS przepustnicy zamówiłem używaną z czujnikiem i wymieniłem. Problem nadal był.Więc wróciłem do swojej. Zacząłem szperać czytać itd. Postawiłem na sondę lambda. Oczywiście wykręcenie starej to jest mega wyzwanie. Tylko na rozgrzanym silniku i tylko kluczem oczkowym podgiętym 22. Zwykłym płaskim można się zamęczyć. I strzał w dziesiątkę. Autko chodzi jak marzenie :) Dodam że na komputerze żadnych błędów nie wywalało. Sonda oczywiście taka jak w oryginale czyli Bosch.
Chciałbym podziękować wszystkim forumowiczom za wszelkie informacje które mogłem przeczytać na tym forum. Dzięki waszemu doświadczeniu i wiedzy nowi posiadacze tych aut mogą poradzić sobie sami z wieloma problemami. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl