Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3] Rzeźbienie mocowań foteli

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
mrmajonez
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3] Rzeźbienie mocowań foteli

Post autor: mrmajonez » 03 wrz 2016, 15:02

Witam klubowiczów, potrzebuję wiedzy od kogoś kto przerabiał swoje przednie fotele na jakieś inne, które mocowaniami nie pasowały do naszych prowadnic. Kupiłem Recaro (z forda scorpio bodajże) i chciałem je przyspawać do dolnych szyn ze swojego starego fotela jednak po złożeniu tego w całość już widzę że nowy fotel będzie trochę za wysoko. Proszę o info jeśli ktoś ma jakieś pomysły na to.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam :)

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 13 kwie 2017, 15:51

niestety, ale tak to nie pojdzie wiec albo tniesz mocowanie oryginalne w podłodze od przedniego punktu mocowania szyny i dorabiasz wypoziomowane mocowania do montazu szyn płaskich z fotela recaro, albo zostawiasz podloge i ori szyny wpasowyjesz w fotel. Jesli jednak fotel jest elektrycznie suwany to utracisz tą opcję w tym przypadku...zalezy od ciebie co wolisz w oryginale bude samochodu czy stelaż i funkcjonalność fotela. piwoa80

adek22
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adek22 » 14 kwie 2017, 23:56

w moim aucie montaż recaro przeprowadziłem modyfikując oryginalne szyny ale od foteli z regulacją wysokości - z przodu dospawalem poprzeczne mocowanie wywiercilem otwory i nagwinowalem je - położenie tylnego mocowanie wyznaczylem przykrecajac fotel recaro do zrobionego uprzednio przedniego mocowania i rowniez przyspawalem je do oryginalnych szyn - po montażu na oryginalnych mocowaniach recaro pochodzacych z golfa 3 moje fotele tez były bardzo wysoko
http://www.fotosik.pl/zdjecie/292a37f7f25a641f
na tej fotce masz jak to wygladło fotel kierowcy na szynie własnego pomysłu, pasażer na oryginale recaro dedykowanej do golfa 3

a tutaj jak dwa są juz na szynach wlasnego wykonania
http://www.fotosik.pl/zdjecie/e15269fd79b9f28f

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 02 wrz 2017, 18:16

bardzo ladnie siadły jak na cabrio, tylko czy kąt nie za mocny ? Niedługo u Siebie robie s-line z a5 i temat mi podpasował

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl