[ALL] Podgrzewane lusterka.
No jasne, chodzi mi o jakiś konkretny model pasujący reakcją w stopniach bez kombinowania jak doginanie czy coś tam. Im dłużej jednak myślę, tym więcej ochoty mam zrobić z szybą tył albo po znajomych poszukać wypierdzianych lusterek od w124/201 z grzaniem.
Obie maty w C4 zdechnięte. Pierwszy raz mam taką jazdę z tak prozaiczną rzeczą. Pewnie dlatego, że wersja miała grzane cały czas -żeby pewnie ręce w Szwajcarii nie przymarzały podczas pchania...
Obie maty w C4 zdechnięte. Pierwszy raz mam taką jazdę z tak prozaiczną rzeczą. Pewnie dlatego, że wersja miała grzane cały czas -żeby pewnie ręce w Szwajcarii nie przymarzały podczas pchania...
Jakich kabelków? Nie w tym rzecz -szukam, bo może ktoś namierzył, konkretnego termostatu zwierającego styki od ok. 8*C w dół.
Jeżeli są takie i wiesz gdzie można nabyć daj namiar. Bimetal to pojęcie mocno ogólne, a nie siedzę w elektronice zbytnio dlatego pytam. Będzie chwila to zresztą przysiądę też sam do szukania.
O podłączenie już nie dbam, bo jak sam napisałeś -żadna filozofia.
A z doginaniem to miałem na myśli, że i nad bimetalem można popracować. Kiedyś jak części nie było gdzie kupić(o All to się nawet nie śniło) to i włączniki termiczne np. wentylatora w aucie szło naprawić. Jeden od Mercedesa mam do dzisiaj nawet i chyba działa...
Jeżeli są takie i wiesz gdzie można nabyć daj namiar. Bimetal to pojęcie mocno ogólne, a nie siedzę w elektronice zbytnio dlatego pytam. Będzie chwila to zresztą przysiądę też sam do szukania.
O podłączenie już nie dbam, bo jak sam napisałeś -żadna filozofia.
A z doginaniem to miałem na myśli, że i nad bimetalem można popracować. Kiedyś jak części nie było gdzie kupić(o All to się nawet nie śniło) to i włączniki termiczne np. wentylatora w aucie szło naprawić. Jeden od Mercedesa mam do dzisiaj nawet i chyba działa...
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Ja robiłem sobie grzane spryski na termostacie bo one też grzeją cały czas ale ja używałem termostatu na 20*C choć takie według producenta najmniejsze to 15*C
http://automatyka.elstat.com.pl/p23877, ... d9700.html
Ciut większe w postaci sa dostepne 5,8,10*C W lusterku się mieści.
http://automatyka.elstat.com.pl/p23877, ... d9700.html
Ciut większe w postaci sa dostepne 5,8,10*C W lusterku się mieści.
O widzisz. Ja zacząłem przeglądać na All, nie mam otrzaskania w elektronice więc do tej pory nie miałem farta i jeszcze nie trafiłem na odpowiedni dla mnie. Czasu brak cholera.
Dziękuję, że się pofatygowałeś poświęcając czas i podesłałeś linka
Nie mam tu jak "pomógł" klepnąć ale może się okazja do rewanżu trafi.
Wesołych Świąt dla Ciebie i całej Rodziny.
Dziękuję, że się pofatygowałeś poświęcając czas i podesłałeś linka
Nie mam tu jak "pomógł" klepnąć ale może się okazja do rewanżu trafi.
Wesołych Świąt dla Ciebie i całej Rodziny.
Witam
Mam parę pytań
1. jak rozebrać lusterka , czy można zastosować oryginalne wkłady lusterek oraz czy w każdym aucie jest już pociągnięta instalacja do ogrzewanych lusterek .
2. Jakiego przekroju musi być przewód do lusterek oraz jak poprowadzić przewód od prawego lusterka czy trzeba demntować schowek?
Jeśli dobrze rozumiem to plusowe przewody od lusterek idą do wyłącznika potem wpinam w tą kostkę jak na zdjęciu , natomiast drugi po masę. Jak najlepiej połączyć przewody lutować czy na konektory.
Hm to tyle.
Mam manualne lusterka .
Mam parę pytań
1. jak rozebrać lusterka , czy można zastosować oryginalne wkłady lusterek oraz czy w każdym aucie jest już pociągnięta instalacja do ogrzewanych lusterek .
2. Jakiego przekroju musi być przewód do lusterek oraz jak poprowadzić przewód od prawego lusterka czy trzeba demntować schowek?
Jeśli dobrze rozumiem to plusowe przewody od lusterek idą do wyłącznika potem wpinam w tą kostkę jak na zdjęciu , natomiast drugi po masę. Jak najlepiej połączyć przewody lutować czy na konektory.
Hm to tyle.
Mam manualne lusterka .
Ostatnio zmieniony 04 maja 2018, 07:50 przez airwolf, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Weź taką przyssawkę jak do nawigacji, nią zdejmiesz szkło z lusterka - dalej sobie poradzisz. Wkład oryginalny może być, na niego przyklejasz matę grzewczą a na to plastik trzymający lustro w obudowie. Nie, nie w każdym aucie jest instalacja lusterek.airwolf pisze:Witam
Mam parę pytań
1. jak rozebrać lusterka czy można zastosować oryginalna wkłady lusterek oraz czy w każdym aucie jest już pociągnięta instalacja do ogrzewanych lusterek .
2. Jakiego przekroju musi być przewód do lusterek oraz jak poprowadzić przewód od prawego lusterka czy trzeba denotować schowek?
Jeśl dobrze rozumiem to plusowe przewody od lusterek idą do wyłącznika potem wpinam w tą kostkę jak na zdjęcie . natomiast drugi po masę. Jak najlepiej połączyć przewody lutować czy na konektory.
Hm to tyle.
Mam manualne lusterka .
2.Nie trzeba demontować schowka ale nawet jeśli byś musiał to to jest banalne. Przewody możesz zlutować albo połączyć szybkozłączkami - ja lutowalem a zdzisiek i stasiek pewnie założyli szybkozłączki - zrób jak uważasz.
Dziękuję za rady chyba że ktoś będzie tak miły i zrobi fotki instalacji oryginalnej jak ma pociągnięte kable . Instalacji nie mam ponieważ nie mam tych peszli gumowych co łączą drzwi z nadwoziem gdzie z reguły są kable od lusterek i centralnego. Gdzie najlepiej kupić te peszle
bo mam zaślepione otwory w drzwiach oraz w nadwoziu.
bo mam zaślepione otwory w drzwiach oraz w nadwoziu.
Niestety nie mam centralnego , lusterka manualne , szyby na korbotronik .
Z opcji luksusowych działająca klimatyzacja oraz wspomaganie. Brak ABS , ale cieszę się że tak jest nie ma co się popsuć
[ Dodano: 2018-11-21, 15:30 ]
Jak przekrój kabla powinien być oraz to ma być. Drut czy linka lepiej.
.
[ Dodano: 2019-03-18, 17:09 ]
Witam dziś próbowałem założyc podgrzewanie ale nie udało mi się .
Problem że nie mogę przeciągnąć przewodów od lusterka jest tam tak ciasno że nie idzie przepchać przewodu próbowałem linke od roweru ale nic proszę o porady może coś źle robię. Jaki tam powinień być przekrój przewodu.
Z opcji luksusowych działająca klimatyzacja oraz wspomaganie. Brak ABS , ale cieszę się że tak jest nie ma co się popsuć
[ Dodano: 2018-11-21, 15:30 ]
Jak przekrój kabla powinien być oraz to ma być. Drut czy linka lepiej.
.
[ Dodano: 2019-03-18, 17:09 ]
Witam dziś próbowałem założyc podgrzewanie ale nie udało mi się .
Problem że nie mogę przeciągnąć przewodów od lusterka jest tam tak ciasno że nie idzie przepchać przewodu próbowałem linke od roweru ale nic proszę o porady może coś źle robię. Jaki tam powinień być przekrój przewodu.