[B4 ABK Avant] Zawieszenie przód remont
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[B4 ABK Avant] Zawieszenie przód remont
Czołem Panowie.
Piszę do Was z prośbą o zebranie gratów wraz z linkami do aukcji allegro, lub adresu www sklepu.
Nadszedł czas na naprawę przedniego zawieszenia z pominięciem silentbloków i przeniesienia napędu. Komplet tulei wahaczy mam nowy i dobry, przeguby nowe Spidana, sprzęgło nowe itd.
Zawieszenie przednie delikatnie puka na krótkich nierównościach, tradycyjnie kartofelki się również pojawiają. Chcę to kompleksowo wyeliminować.
Ponieważ składanie zawieszenia w moim warsztacie to ok 80 zl strona, chciałbym jak najwięcej wymienić za jednym razem.
Planuję wymienić:
Amortyzatory przód mimo, że niby są dobre. Chcę je wymienić, aby później nie pluć sobie w brodę, że dalej coś mi puka.
I tu pomóżcie... Nie wiem czy mam ol-gazowe czy olejowe. Jakie kupić ? Mile by było wskazanie nie masakrycznie drogich, ale też nie kupska.
Co dalej ?
Poduszki, łożyska amorów skoro już będą mi to rozbierali. Jaką firmę, może link z allegro ktoś ma do dobrych, bardzo dobrych poduszek.
Łączniki stabilizatora ? Jakieś różnice w wyrobach ? które warto ?
No i na koniec, co jeszcze warto wymienić czy o czymś zapomniałem ?
Wiem, że na forum po kolei znajdę o wszystkich tych zagadnieniach, ale w jednym temacie jeśli pomożecie bedzie dla każdego znacznie wygodniej w przyszłości.
Co kupić, aby kompleksowo naprawić zawieszenie przednie pomijając sprężyny, tuleje wahaczy i przeniesienie napędu.
Z góry Wam dziękuję.
Piszę do Was z prośbą o zebranie gratów wraz z linkami do aukcji allegro, lub adresu www sklepu.
Nadszedł czas na naprawę przedniego zawieszenia z pominięciem silentbloków i przeniesienia napędu. Komplet tulei wahaczy mam nowy i dobry, przeguby nowe Spidana, sprzęgło nowe itd.
Zawieszenie przednie delikatnie puka na krótkich nierównościach, tradycyjnie kartofelki się również pojawiają. Chcę to kompleksowo wyeliminować.
Ponieważ składanie zawieszenia w moim warsztacie to ok 80 zl strona, chciałbym jak najwięcej wymienić za jednym razem.
Planuję wymienić:
Amortyzatory przód mimo, że niby są dobre. Chcę je wymienić, aby później nie pluć sobie w brodę, że dalej coś mi puka.
I tu pomóżcie... Nie wiem czy mam ol-gazowe czy olejowe. Jakie kupić ? Mile by było wskazanie nie masakrycznie drogich, ale też nie kupska.
Co dalej ?
Poduszki, łożyska amorów skoro już będą mi to rozbierali. Jaką firmę, może link z allegro ktoś ma do dobrych, bardzo dobrych poduszek.
Łączniki stabilizatora ? Jakieś różnice w wyrobach ? które warto ?
No i na koniec, co jeszcze warto wymienić czy o czymś zapomniałem ?
Wiem, że na forum po kolei znajdę o wszystkich tych zagadnieniach, ale w jednym temacie jeśli pomożecie bedzie dla każdego znacznie wygodniej w przyszłości.
Co kupić, aby kompleksowo naprawić zawieszenie przednie pomijając sprężyny, tuleje wahaczy i przeniesienie napędu.
Z góry Wam dziękuję.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Doc, nie wiem czy twoje zamiary sprzedaży niuni są aktualne ale jeżeli tok to po co inwestować kupę kasy dla przyszłego właściciela, moja propozycja to
amortyzator kayaba poduszko lemforder ew osłony i odboje boge łaczniki jakieś chińskie
amort. ok 100 poduszka ok 35 szt oczywiście osłony to już grogi gips ale zamienniki w niczym nie przypominają org. łączniki po 20 zł trochę wytrzymają ( u mnie już 5 tyś)
a coś dla ciebie to bilstein + boge + boge
no jeszcze końcówki dr. i sworznie tu polecam lemforder
temat interesujący sam jestem na etapie naprawy zawieszenia, ale ilu użytkowników tyle opinii.
to dołączę się z pytankiem czy bilstein robi olejowe amory do naszych pań:?:
amortyzator kayaba poduszko lemforder ew osłony i odboje boge łaczniki jakieś chińskie
amort. ok 100 poduszka ok 35 szt oczywiście osłony to już grogi gips ale zamienniki w niczym nie przypominają org. łączniki po 20 zł trochę wytrzymają ( u mnie już 5 tyś)
a coś dla ciebie to bilstein + boge + boge
no jeszcze końcówki dr. i sworznie tu polecam lemforder
temat interesujący sam jestem na etapie naprawy zawieszenia, ale ilu użytkowników tyle opinii.
to dołączę się z pytankiem czy bilstein robi olejowe amory do naszych pań:?:
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Nie jest oczywiścieMARCIN 80B4 pisze:Doc, nie wiem czy twoje zamiary sprzedaży niuni są aktualne ale jeżeli tok to po co inwestować kupę kasy dla przyszłego właściciela
Dzięki, mile widziane kolejne sugestie.
Panowie o odwieczne pytanie... czy olejowe czy olejowo-gazowe ? Jak patrze na allegro amorki kyb do Audi 80 to widzę głownie olejowe.
Czytałem wiele i im więcej tym więcej oponii. Sam nie wiem już jakie kupować. Z jednej strony nie chcę pływać jak na tapczanie, a z drugiej nie chcę jeździć na kwadratowych kołach.
Myśle że mógłbyś sie odezwac do kolegi autocars dawny (automoto) jest świeżym posiadaczem avanta ma duży wybór
http://www.autocars.pl/index.php
tutaj schemat bez amorów http://www.fortunaline.com.pl/index.php ... 2&mo_a=563
http://www.autocars.pl/index.php
tutaj schemat bez amorów http://www.fortunaline.com.pl/index.php ... 2&mo_a=563
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
wilu8, fortuna tylko nie to a katalog bez obrazy lipny bo według nich jeżdżę na łacznikach od RS2. i tak poza tematem panowie za żadne skarby nie kupujcie zawieszenia z fortuny. przerabiałem to bo to tanie jak barszcz ale miesiąca nie wytrzyma.
Doc, ale olejowo-gazowe to na tył bo z przodu to olej albo gaz
Doc, ale olejowo-gazowe to na tył bo z przodu to olej albo gaz
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Ja śmigam na gazowych i jest przyjemnie twardawo (mi pasuję) o olejniakach cięzko mi coś powiedzieć. Polecam sach's adventage, oznaczenie 170 426 w tym sklepie są po 153zł (też tu zamawiałem ) http://www.sklepmoto.pl/szuk.php?kat=100 przykładowo w inercarsie są po 199zł. Co do reszty gratów polecam boge
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Ok, Panowie, więc zakupiłem:
Amortyzatory olejowe KYB ( 90 zł sztuka )
Poduszki amorów z łożyskiem Lemford ( 30 zł sztuka )
Odboje i osłony amorów Sasch ( 50 zł komplet )
Łączniki stabilizatora Moog ( 50 zł sztuka )
Do tego faktura VAT abym w koszty sobie wrzucił.
Razem z kurierem ok 400 zł.
zakupiłem na www.strefamoto.pl po konsultacji via GG.
Pozdrawiam dzięki za pomoc.
Amortyzatory olejowe KYB ( 90 zł sztuka )
Poduszki amorów z łożyskiem Lemford ( 30 zł sztuka )
Odboje i osłony amorów Sasch ( 50 zł komplet )
Łączniki stabilizatora Moog ( 50 zł sztuka )
Do tego faktura VAT abym w koszty sobie wrzucił.
Razem z kurierem ok 400 zł.
zakupiłem na www.strefamoto.pl po konsultacji via GG.
Pozdrawiam dzięki za pomoc.
ok więc jak juz sobie wszystko wymienisz to koniecznie napisz jak to wszystko działa czy nie ma tych właśnie stuków bo ja z tym walcze juz pół roku a nie wymieniłem jeszcze tylko stabilizatora bo jest oryginalny a na wszystkich pięciu stacjach obsługi mówię ze jest jak najbardziej OK, więc nie chce kupować zamiennika