[B4 1.9 TDI ] zero reakcji stacyjki.pomocy
[B4 1.9 TDI ] zero reakcji stacyjki.pomocy
Witam.wracalem dzis do domu i pod samym placem auto mi zgaslo. Przez chwile nie bylo kompletnie pradu (swiatel,zaplonu,radia ird.) Po chwili prawie wszystko wrocilo do normy.wsyzstko jest ale stacyjka nie odpala xaplonu. Po przekreceniu w prawo zero reakcji a przy probie odpalania kreci rozrosznik ale bezskutecznie. Wie ktos co moze byc ?stacyjka do wymiany? Moze jest jakis bezpiecznik albo przekaznik walniety? Prosze o pomoc
Jednak to nie stacyjka.okazalo sie ze przewod ktory idzie od minusa z akumulatora do silnika (masa) jest calkowicie zasniedzialy i poprkany.po prostu brak masy. Stad moje pytanie czy jest jeszcze jeden przewod masowy laczacy silnik z karoseria?? Albo czymkolwiek? Bo jutro bede wymianial ten przewod,zlaczki i ta splotke razem z klema. Jezeli jest jeszcze jakis przewod prosil bym o podpowiedz gdzie sie znajduje ,tez wymie ie.
Halo, Panowie a propo tej stacyjki. Mam podobnie, tylko ze jak ja przekrecam, nie zapala sie kontrolka grzania swiec i slychac taki jakby "opor" pradu gdzeis mniej wiecej przy skrzynce bezpiecznikow (tak wydaje mi sie jak siedze w srodku ) i dopiero odpala. Albo nie odpala i musze cofnac kluczyk do poczatku, przekrecic jeszcze raz, wtedy grzanie swiec sie zapala i jak zgasnie juz jest git. Ale tez nie zawsze i znowu musze cofac kluczyk. Ogolnie to grzanie swiec zapala sie jak chce i czy to ma cos wspolnego z tym dzwiekiem "oporu", nieodpalaniem? Nie mam pojecia czym to jest spowodowane. Kostka stacyjki do wymiany, czy moze ktoras z tych duzch kostek/przekaznikow w skrzynce bezpiecznikow? Prosze o pomoc
Jak siedze na miejscu kierowcy i w momencie kiedy powinien zakrecic rozrusznik zamiast tego jest taki jakby "bzyk" , no taki dziwny dzwiek po prostu, nie mam pojecia jak ubrac to w slowa. I wydaje mi sie ze dzwiek dochodzi ze skrzynki bezpiecznikow. Patrzylem juz na rozne inne rzeczy w internetach i to chyba jednak bedzie ta kostka. A tak na wszelki wypadek, orientujesz sie moze gdzie sa przekazniki odpowiadajace za stacyjke czy cos? patrzylem na schematy bezpiecznikow/ przekaznikow i zaden z tamtym przekaznikow nie odpowiada za stacyjke.. Gdzies pod polka w nogach podobno?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Oj widze że kiepsciutko u Ciebie z wiedzą na ten temat . Szukasz czegoś co nie istnieje .Nie ma zadnych przekazników związanych z rozrusznikiem .Styk elektryczny uruchamiający rozrusznik ,jest w kostce stacyjki i "robisz " ten styk przekręcajac kluczyk .Prosciej się już nie da Niestety nie slysze tego ,ale jest też możliwosć że "bzyk " który opisujesz ,to odglos kręcącego ,ale nie zazębiajacego się o wieniec rozrusznika ,bo taka awaria rozrusznika też czasem wystepujeKry5tian pisze:gdzie sa przekazniki odpowiadajace za stacyjke czy cos?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2017, 21:49 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.