[B4 1Z] Rezanie Dodatkowych Zegarów w Miejsce popielniczki:D
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam wszystkich w tym temacie. ja dzis zamontowałem zegary i podpiałem ale czujnikow nie podpiałem ze wzgledu na brak czasu i kable leza w komorze silnikowej... tylko jedna rzecz mnie dzis zaskoczyła ze przy testowaniu, wskazniki cisnie idzie na maxa w prawo a czujnik (banka jest niezamontowana),w czym tkwi problem. zegary i czujniki zdemontowane z audi 80 b4 z wersji benzynowej....
jak nie podpiąłeś bańki pod zegary to normalna sprawa, że wskazówka ciśnienia idzie na maxa po przekręceniu zapłonu. Daj kabel sygnałowy do masy i wróci na zero.Tomcionerwus pisze:Witam wszystkich w tym temacie. ja dzis zamontowałem zegary i podpiałem ale czujnikow nie podpiałem ze wzgledu na brak czasu i kable leza w komorze silnikowej... tylko jedna rzecz mnie dzis zaskoczyła ze przy testowaniu, wskazniki cisnie idzie na maxa w prawo a czujnik (banka jest niezamontowana),w czym tkwi problem. zegary i czujniki zdemontowane z audi 80 b4 z wersji benzynowej....
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
O ile nie będzie zwarcia to wytrzyma. Tu nie chodzi mi o to że to nie wytrzyma tylko o to że takie dokładanie stwarza tylko problemy później za 3-6 lat o tym zapomnisz a jak się pojawia problemy to nikt nie będzie wstanie ci pomóc. Ja Maciek Piotrek itd jak pomagamy to trzymamy się schematów nikt za parę lat nie pomyśli ze tam są dokładki.
- xRead
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Silnik: 2.0 ABK
Podłączyłem i śmigają
+12 Po światłach - od schowka lampka
+12 po stacyjce - czarno-niebieski od żółtej kostki liczniak
Po ściemniaczu - żaróweczka od zapalniczki
Wszystko polutowane, zaizolowane na termokurczkach i taśmą do wiązek
[ Dodano: 2017-05-03, 12:58 ]
A jak to jest w końcu z montażem Bańki w ABK ? Jeden mi mówi, że musze zmienić podstawe a drugi ze nie
+12 Po światłach - od schowka lampka
+12 po stacyjce - czarno-niebieski od żółtej kostki liczniak
Po ściemniaczu - żaróweczka od zapalniczki
Wszystko polutowane, zaizolowane na termokurczkach i taśmą do wiązek
[ Dodano: 2017-05-03, 12:58 ]
A jak to jest w końcu z montażem Bańki w ABK ? Jeden mi mówi, że musze zmienić podstawe a drugi ze nie
[B4 1.9 TDI 1Z] Dodatkowe zegary, czujnik ciśnienia
Witam.
Chcę założyć dodatkowe zegary, wszystko mam juz ogarnięte, tylko mam problem z czujnikiem ciśnienia oleju.
Zamiast ori czujnika ciśnienia w podstawce filtra chce wkręcić trojnik, i w jedno jego wyjście chce wkręcić ori czujnik ( od brzęczka) a w drugie miejsce czujnik od dodatkowych zegarów, który by spełniał zadanie czujnika "bańki"
Kiedyś gdzieś znalazłem na forum, ze ktoś tak robił i to działało, tylko pytanie jaki nr czujnika bym potrzebował? Wystarczy, że bedzie to czujnik w zakresie 0-5 M10x1?
Zegary są od B4 czyli "całe".
Z góry dzięki
Chcę założyć dodatkowe zegary, wszystko mam juz ogarnięte, tylko mam problem z czujnikiem ciśnienia oleju.
Zamiast ori czujnika ciśnienia w podstawce filtra chce wkręcić trojnik, i w jedno jego wyjście chce wkręcić ori czujnik ( od brzęczka) a w drugie miejsce czujnik od dodatkowych zegarów, który by spełniał zadanie czujnika "bańki"
Kiedyś gdzieś znalazłem na forum, ze ktoś tak robił i to działało, tylko pytanie jaki nr czujnika bym potrzebował? Wystarczy, że bedzie to czujnik w zakresie 0-5 M10x1?
Zegary są od B4 czyli "całe".
Z góry dzięki
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z