Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.9 SD] Wskaźnik temperatury może błednie działać w taki

ODPOWIEDZ
domagalag
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.9 SD] Wskaźnik temperatury może błednie działać w taki

Post autor: domagalag » 05 maja 2017, 21:33

Witam.

Wskaźnik poziomu temperatury w Audi 80 działał mi zawsze dobrze.
Czy może teraz nieco fałszować wskazania temperatury gdy ostatnio podpiąłem radio samochodowe? Radio samochodowe zawsze miałem, ale mi przygasało, więc postanowiłem się podpiąć z tym radiem pod jakiś niezidentyfikowany grubszy czerwony kabel 12V który znajduję pod półką od strony kierowcy, jest odpowiedzialny za zasilanie zegarów, gdyż po odpięciu go od centrali elektrycznej nic nie działało po przekręceniu kluczyka.

I tak, teraz radio mi działa ok. Natomiast temperatura na wskaźniku dochodzi tylko do 80 stopni. Pomyślałem, że termostat się wykończył i kupiłem nowy termostat, termostat wymienił mi mechanik twierdząc, że ten stary jest całkiem dobry. No i po wymianie tego termostatu na nowy też temperatura dochodzi tylko do 80 stopni, ale wygląda na to, że silnik jest w pełni nagrzany, gdyż wentylator się przy tym wskazaniu załącza.

Czy to, że podpiąłem się z radiem pod jeden z przewodów może wpływać na jego błędne wskazanie? I czy nic się nie będzie działo jak to tak zostawię, a będę wiedział tylko dla siebie, że wskazanie temperatury jest tylko zaniżone a termostat ok?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl