[B4 Avant ABK]matii62 / front v6, blenda, lotka Zender
-
- Forum Audi 80
Dawno nic się nie działo w temacie. W międzyczasie zostały ogarnięte nowe klocki hamulcowe przód i tył, przy okazji do wymiany poszły łożyska z tyłu, które już od jakiegoś czasu odgrywały mi swoją muzykę wystarczająco głośno.
Przymierzałem się do wyczyszczenia komory silnika, gdyż za wesoło to tam nie było, pomógł mi w tym króciec wychodzący z głowicy, który wyczuł moment i sobie pękł pod samym blokiem jak wracałem do domu. W efekcie płyn chłodniczy był prawie wszędzie pod maską można powiedzieć wstępne mycie. Jednak to nie wystarczyło
Później po szybkim zastanowieniu i dogadaniu ze znajomym wzięliśmy się do roboty
Pojawiły się jakieś efekty tego co tam narobiliśmy i wszystko trochę odżyło wizualnie
Po głowie chodzi mi pomysł, aby polakierować niektóre elementy pod maską, np obudowę akumulatora, obudowę filtra powietrza i parę innych detali na jaki kolor to jeszcze nie wiem co o tym myślicie?
Przymierzałem się do wyczyszczenia komory silnika, gdyż za wesoło to tam nie było, pomógł mi w tym króciec wychodzący z głowicy, który wyczuł moment i sobie pękł pod samym blokiem jak wracałem do domu. W efekcie płyn chłodniczy był prawie wszędzie pod maską można powiedzieć wstępne mycie. Jednak to nie wystarczyło
Później po szybkim zastanowieniu i dogadaniu ze znajomym wzięliśmy się do roboty
Pojawiły się jakieś efekty tego co tam narobiliśmy i wszystko trochę odżyło wizualnie
Po głowie chodzi mi pomysł, aby polakierować niektóre elementy pod maską, np obudowę akumulatora, obudowę filtra powietrza i parę innych detali na jaki kolor to jeszcze nie wiem co o tym myślicie?
Avant dzielnie wozi tyłek chociaż nie obyło się bez drobnych zmian w ostatnim czasie.
- zmiana skrzyni biegów - wyleciało wyjące CCF, obecnie siedzi CDY
- nowe sprzęgło
- 4x opony 205/50/17
- nowy reduktor od gazowni
najbliższy plan to obszycie kierownicy, bo niestety ta już jest w kiepskim stanie, jednak druga trójramienna czeka na półce na lepsze czasy
- zmiana skrzyni biegów - wyleciało wyjące CCF, obecnie siedzi CDY
- nowe sprzęgło
- 4x opony 205/50/17
- nowy reduktor od gazowni
najbliższy plan to obszycie kierownicy, bo niestety ta już jest w kiepskim stanie, jednak druga trójramienna czeka na półce na lepsze czasy
Co do przyspieszania, to w trasie do wyprzedzania redukcja na 4 wskazana przy CCF dało się polecieć z 5tki. Po mieście nawet wygodnie bo nie trzeba tak często zmieniać biegów Co do spalania, to zauważyłem w trasie różnicę. Wcześniej na ccf to było z reguły 10-10,5l gazu na 100km przy normalnej jeździe. Ostatnio jadąc Białystok->Lublin->Białystok na 37 litrach zrobiłem 425km co daje jakieś 8,7l/100km. Ale nie oszukujmy się, wszystko zależy od tego jak jeździsz
01.07.2018
Mała aktualizacja
Wiele zmian przez ostatni czas nie zaszło, Audi dostało oryginalne wahacze z poliuretanami, nowe przeguby i sworznie. Zmieniony przedni kierunkowskaz na oryginał Seima tak aby zgrywał się z halogenem w zderzaku, do tego wpadła na klapę lotka z pakietu Zendera.
01.07.2018
Mała aktualizacja
Wiele zmian przez ostatni czas nie zaszło, Audi dostało oryginalne wahacze z poliuretanami, nowe przeguby i sworznie. Zmieniony przedni kierunkowskaz na oryginał Seima tak aby zgrywał się z halogenem w zderzaku, do tego wpadła na klapę lotka z pakietu Zendera.