Panowie czy tłusta u zaparowana szyba przednia to może być objaw nieszczelnej nagrzewnicy, pomimo że podłoga jest sucha?
Dodatkowo zaznaczę, że po odpaleniu nawiewu jest smród.
Filtr kabinowy zmieniony, bo myślałem, że jego wina a problem dalej występuje.
[B4 ABC] problem z parowaniem szyby
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Płyn tak szybko się nie nagrzeje by parował wiec smród to raczej z przyczyn klimatyzacji grzyby itd.
A zaparowana też nie koniecznie nagrzewnica w przypadku klimatyzacji może być zatkany odpływ to by tłumaczyło też skąd smórd i para.
Bynajmniej nie można wykluczyć nagrzewnicy , trzeba sprawdzić wszystko, ubytek płynu chłodniczego, drożność odpływu kanału jak i stan parownika na zagrzybienie. Chyba ze ewidentnie smród jest słodki jak i szyby mocno tłuste.
A zaparowana też nie koniecznie nagrzewnica w przypadku klimatyzacji może być zatkany odpływ to by tłumaczyło też skąd smórd i para.
Bynajmniej nie można wykluczyć nagrzewnicy , trzeba sprawdzić wszystko, ubytek płynu chłodniczego, drożność odpływu kanału jak i stan parownika na zagrzybienie. Chyba ze ewidentnie smród jest słodki jak i szyby mocno tłuste.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Potwierdzam. Dodam tylko, że na forum często polecane są oryginały Behr Hella lub alternatywnie tańszy Nissens (którego mam już w drugim z kolei aucie) - polecam.Herman_97 pisze:Ja miałem to samo tylko w B3 ale to jest jedno i to samo. Wymiana nagrzewnicy koszt to około 120 zł, takiej części. Podziałało