Witam! Montuję climatronic w swoim aucie i prosiłbym o poradę jak wygląda naciąganie paska sprężarki klimatyzacji? Czytałem , że odbywa się to po przez podkładki dystansowe, ale interesowałby mnie bardziej szczegółowy opis: czy najpierw przykręcam sprężarkę do uchwytu
a później całość do bloku na poprzeczną śrubkę i wtedy naciągam? Czy tą śrubę pod sprężarką wkładam przed przykręceniem samej sprężarki (mało tam miejsca)? Nie miałem okazji widzieć jak to jest zamocowane i to jest mój jedyny problem jaki mi pozostał przy montażu za który niedługo się zabiorę. Proszę o pomoc.
[B4 2.0 ABK] naciąganie paska sprężarki klimatyzacji
Tak się zastanawiałem o co chodzi z tym kołem dwuczęściowym, ale poszperałem w internecie i teraz dzięki Tobie WOJTEK26 już wiem. Ciekawostkę mam taką, że zakupiłem koło niby od klimy od abk, ale jednoczęsciowe jest więc się zastanawiam co i jak. Zakładając je na wał pasuje elegancko tylko jak teraz pasek naciągnąć. Czy patrzeć lepiej za tym dwuczęściowym? Wyczytałem taki nr 003605AU 349 tego koła co mam. Na innej aukcji piszą, że to od ABT...
[ Dodano: 2017-05-29, 19:50 ]
Zakupiłem odpowiednie koło. Dzięki za opis. Temat zamknięty.
[ Dodano: 2017-05-29, 19:50 ]
Zakupiłem odpowiednie koło. Dzięki za opis. Temat zamknięty.