[B3 1.8 PM] Brak ładowania po wymianie skrzyni z automata na
[B3 1.8 PM] Brak ładowania po wymianie skrzyni z automata na
Witam serdecznie. mam problem z brakiem ładowania. Po wymianie skrzyni automatycznej na manualną nie mam ładowania. Przy wyłączonym zapłonie na grubym kablu w alternatorze mam napięcie 11.9 V na cienkim niebieskim 0. Po odpaleniu silnika na grubym kablu nie ma nic a na cienkim 16.2 V . Przed wymianą było wszystko ok. Zamieniałem alternator na drugi dwa regulatory i dalej to samo. Sądze że cos z instalacją. Gdzie szukać ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może między skrzynie a silnik ścisnąłeś gruby przewód alternatora. Bo niemożliwe abyś miał na grubym 0V, musiałby być przecięty albo gdzieś nie łączyć.
Może odłącz oryginalny gruby z alternatora (uważaj aby nie dotknął do masy) i daj jeden kabel prosto na plus akumulatora z wyjścia grubego kable.
Tu nie ma co się zepsuć bo już przy dobrym połączeniu tego grubego na akumulator i przegazowaniu powinien ładować nawet bez podłączonej lampki.
Może odłącz oryginalny gruby z alternatora (uważaj aby nie dotknął do masy) i daj jeden kabel prosto na plus akumulatora z wyjścia grubego kable.
Tu nie ma co się zepsuć bo już przy dobrym połączeniu tego grubego na akumulator i przegazowaniu powinien ładować nawet bez podłączonej lampki.