Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 all] Gamma CC zawiesza sie przy zmianie glosnosci

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
czaras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 all] Gamma CC zawiesza sie przy zmianie glosnosci

Post autor: czaras » 26 kwie 2017, 01:00

Mam problem z radiem, mianowicie po wlaczeniu dostaje od razu zawiechy lub dziala tylko na minimalnej glosnosci - proboa podglosnienia powoduje zawieszenie - na wyswietlaczu wszystko znika, slychac szum (ale jest podswietlenie).

Krecenie duzym pokretlem powoduje ze czasami na chwile cos zalapie, ale zaraz potem znowu urywa. Czasami sie zdarzy ze wlacze i chwyci... i juz trzyma. Nie zmieniam glosnosci i jest ok.

Wyciagnalem radio, otworzylem i przeczyscilem potencjometr... nic to nie dalo. Nie znam sie na elektronice, ale golym okiem zadnych uszkodzen wewnatrz nie widzialem. Czyscilem potencjometr na sucho. Czy potraktowanie go jakas specjalna chemia do elektroniki da lepszy efekt?

Dodam, ze problem zaczal sie pojawiac kilka miesiecy temu i nasilac, teraz juz bardzo trudno tak ustawic glosnosc, zeby radio "chwycilo" i dzialalo.

Na YT znalazlem opis naprawy radia Concert, gdzie autor tlumaczy z czego wynika podobny problem...

Ten sam problem dotyczy Gammy? Ktos juz sie z tym spotkal?

Awatar użytkownika
jomiskin13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jomiskin13 » 04 cze 2017, 12:37

Ja mam tak samo u siebie, a teraz juz wgl padl po przekreceniu galki podswietla sie tylko wyswietlacz i nic nie gra czasem raz na kilkadziesiat prob załapie. winny jeest potenccjometr z tym ze ja nigdzie nie moge dostac takiego zly_ . Gościu w sklepie elektronicznym mówił że nowego takiego nie dostane jedyna szansa to dorwać gdzieś taki sam z używanego radia. Ja póki co mam u siebie jakąś mante za 50 zl z alledrogo ale juz mnie drażni jej dzwięk i pragnę wrócić do świetnej gammy :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl