[B4 1.9 1Z] czy amortyzator może stukać na niewielkich nieró
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z] czy amortyzator może stukać na niewielkich nieró
Witam. Od kilku dni z prawego koła dobiegają głuche bardzo intensywne stuki bardzo podobne do tych wydających przez łączniki stabilizatora. Z prawej strony mam uszkodzony amortyzator gdyż nie daje takiego oporu jak ten z drugiej strony i samochodem lekko buja. Łączniki stabilizatora wymieniałem ok 4 tys km temu ale na jakieś gówniane Kamoka czy coś takiego. Stuki najczęściej pojawiają się na pofałdowanej drodze. Czy amorek może tak stukać i tylko na takich nierównościach? Czy raczej wymienić ten łącznik? Nigdzie luzów nie wyczuwam.
O mój problem, jestem na etapie obniżenia samochodu.
Zawieszenie stukało u mnie z prawej strony mocne głuche stuki, z lewej słabiej ale też, poduszki wymieniałem w ciągu max 10k km temu na febi i wtedy nic kompletnie to nie pomogło, przy demontażu stwierdziłem że szarpiąc tłoczyskiem na bok, amor ma luz poprzeczny i słyszalny był stuk. Czekam na nowe amortyzatory sachs, będą nowe poduszki lemfordera, no i -40mm niżej. Dam znać tu czy pomogło.
[ Dodano: 2017-06-07, 20:31 ]
Więc tak,
Amortyzatory sachs gazowe + nowe górne poduszki lemfordera i nie ma stuków, pierwszy raz od 2 lat od kąd ją kupiłem.
Zawieszenie stukało u mnie z prawej strony mocne głuche stuki, z lewej słabiej ale też, poduszki wymieniałem w ciągu max 10k km temu na febi i wtedy nic kompletnie to nie pomogło, przy demontażu stwierdziłem że szarpiąc tłoczyskiem na bok, amor ma luz poprzeczny i słyszalny był stuk. Czekam na nowe amortyzatory sachs, będą nowe poduszki lemfordera, no i -40mm niżej. Dam znać tu czy pomogło.
[ Dodano: 2017-06-07, 20:31 ]
Więc tak,
Amortyzatory sachs gazowe + nowe górne poduszki lemfordera i nie ma stuków, pierwszy raz od 2 lat od kąd ją kupiłem.