wzmacniacz audio
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wzmacniacz audio
Panowie tematów sporo jest o tym co prawda ale to w większości i tak sprawa indywidualna więc może coś mi doradzicie. A mianowicie szukam wzmacniacza do tych głośników http://www.peiying.eu/glosnik/py_in6901m grają nawet ok i uznałem że je zostawię, ale niestety moje radio se nie radzi przy ciut większym podgłośnieniu i się wyłącza szczególnie w gorące dni - prawdopodobnie brak chłodzenia końcówki mocy w radiu.
Radio mam jakieś jvc nie pamiętam modelu ale mniejsza o radio.
Chciałbym jakiś wzmak kupić nie musi być 2x1500000W wystarczy mi taki 2x100 czy 200 aby uciągnął te głośniki no i grał jako tako Dobrze by było też by jakoś gabarytowo był stosunkowo nie za duży - wiadomo auto cywilne i nieraz bagaj potrzebny itp. więc planuje na razie gdzie go upchnąć w razie czego by nie wadził za mocno.
Jest tego pełno w sumie na ollegro i nie tylko ale może ktoś testował i może coś polecić.
Radio mam jakieś jvc nie pamiętam modelu ale mniejsza o radio.
Chciałbym jakiś wzmak kupić nie musi być 2x1500000W wystarczy mi taki 2x100 czy 200 aby uciągnął te głośniki no i grał jako tako Dobrze by było też by jakoś gabarytowo był stosunkowo nie za duży - wiadomo auto cywilne i nieraz bagaj potrzebny itp. więc planuje na razie gdzie go upchnąć w razie czego by nie wadził za mocno.
Jest tego pełno w sumie na ollegro i nie tylko ale może ktoś testował i może coś polecić.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Zrób porządnie zasilanie na radio a problem zniknie, do tych głośników aż wstyd zakładać wzmacniacz bo by musiał być w okolicach 25-40W RMS czuli ciut więcej niż radio a to bez sensu.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2017, 18:52 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
Nie no to to ja wiem, zawsze dla kupującego lepiej wygląda jak napiszą 150 W zamiast 50W, bo pewnie nikt by ich nie kupił hehe
A tak na marginesie to pamiętam jak kiedyś na bazarach sprzedawali takie mini wieże czy jak to nazwać i na głośnikach wielki napis 1500W a w rzeczywistości to to ledwo grało hehe a ludzie łapali jak ciepłe bułeczki.
A tak na marginesie to pamiętam jak kiedyś na bazarach sprzedawali takie mini wieże czy jak to nazwać i na głośnikach wielki napis 1500W a w rzeczywistości to to ledwo grało hehe a ludzie łapali jak ciepłe bułeczki.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Do dzisiaj tak jest głośniki wzmacniacze jedna wielka kicha z tym, szczególnie nie raz oglądam wzmacniacze niby 2x100W rms a bezpiecznik 15A no kuźwa jaja sobie robią.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2017, 19:11 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Pitrku bardzo możliwe ze fabryczna instalacja pod radio A80 w twoim aucie nie daje sobie rady z mocno obciażonym radiem. Sprawdź miernikiem jakie masz napięcie na kostce ISO pod pełnym obciążeniem. Tak naprawdę... ten "gorąc" nie powinien być. Przejżyj rónież wszystkie połączenia i głośniki. Możliwe że jak grają głośniej to któraś lica gdzieś zwiera do masy. Ogólnie mówiąc... Pitrku... ja bym nie kupował wzmacniacza. Ewentualnie sam subwoofer, ale... po kiego.PieterB pisze:moje radio se nie radzi przy ciut większym podgłośnieniu i się wyłącza szczególnie w gorące dni
- Pieterb
- Forum Audi 80
Panowie to kurde to nie to
Dałem na krótko spod aku w celu sprawdzenia i wszystko było ok i już byłem zadowolony. Ale gdy zrobiło się gorąco na dworze to niestety sytuacja się powtarza i dalej rozłącza gdy jest chłodno problem nie występuje nawet na ori wiązce.
Wygląda to tak jakby się końcówka mocy w radiu przegrzewała albo coś w ten deseń, hgw
Dałem na krótko spod aku w celu sprawdzenia i wszystko było ok i już byłem zadowolony. Ale gdy zrobiło się gorąco na dworze to niestety sytuacja się powtarza i dalej rozłącza gdy jest chłodno problem nie występuje nawet na ori wiązce.
Wygląda to tak jakby się końcówka mocy w radiu przegrzewała albo coś w ten deseń, hgw