[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
- thechriskpl
- Forum Audi 80
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Jak będę grzebać dalej to zrobię zdjęcie kompa i się dowiem jaka wersję mam ale komp jest z 97 czyli jeszcze ten bez mapsensora.maciek889 pisze:Wg. mnie lepiej wyłączyć w tych sterownikach bardzo ładnie się wyłącza i generuje to dodatkowych problemów czy ryzyka eksploatacji.
Emulator czy immobox to kolejna część, która może zawieść. Z drugiej strony zamyka to drogę do taniej podmianki na inne.
Więc tak też uczynię i raczej zdejme immo całkowicie bo nie chce niespodzianek
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Panowie poduszki juz są obie na miejscu zabieram się więc za wiązkę.
Na pierwszym zdjęciu jest coś co nie wiem co to jest i czy mogę to wywalić.
Pytanie też mam czy musze ściągać deskę rozdzielcza? Czy wszystko jestem w stanie zrobić bez tej kłopotliwej czynności.
Czy ta wiązka co już ja trochę wyciągnąłem idzie prosto do "centrali " pod kolumna czy do skrzynki Bezpieczników na podszybiu? Chce uniknąć niepotrzebnego rozbebeszania
Na pierwszym zdjęciu jest coś co nie wiem co to jest i czy mogę to wywalić.
Pytanie też mam czy musze ściągać deskę rozdzielcza? Czy wszystko jestem w stanie zrobić bez tej kłopotliwej czynności.
Czy ta wiązka co już ja trochę wyciągnąłem idzie prosto do "centrali " pod kolumna czy do skrzynki Bezpieczników na podszybiu? Chce uniknąć niepotrzebnego rozbebeszania
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
To na pierwszym zdjęciu to zawór filtra oparów paliwa wydzielających się ze zbiornika. Na prace silnika nie wpłynie jeśli zaślepisz wejścia na rurze turbo i kolektorze ssącym.
Wiązka silnika idzie aż do ECU. Bez ściągania deski może być trudno wyciągnąć część idącą do ECU bez jej pocięcia. 1.8T podłączysz bez ściągania deski.
Wiązka silnika idzie aż do ECU. Bez ściągania deski może być trudno wyciągnąć część idącą do ECU bez jej pocięcia. 1.8T podłączysz bez ściągania deski.