[B4 2.0 ABK] Stożek
- cieslarmarek
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Stożek
Witam, od dawna korciło mnie by zamontować stożkowy filtr powietrza do abk. Jestem świeżo po remoncie od panewek po głowice. Sprawa wygląda tak że najprawdopodobniej mam 2 gen gazu przerobioną na 1 ( śruba regulacyjna). I moje pytanie jest nastepujace , czy stożek nie przeszkadza w jakiś sposób lpg i czy dało by to nawzajem sobie rade gdybym po montażu od razu pojechał na regulację, prosze o fachowe doradztwo. Głównie zależy mi na walorach akustycznych. Z góry dziękuje pozdrawiam wszystkich forumowiczów ,gitara siema.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 22:58 przez cieslarmarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz przerobić to na 1 generacje to nie ruszaj filtra fabrycznego bo tylko pogorszysz prace na LPG w ostateczności będzie strzał i po przepływce. Takie zabawy to tylko sekwencja i będziesz miał święty spokój, choć w tym silniku nic nie zyskasz wymieniając sam filtr, a wręcz w druga stronę możesz pogorszyć.
Cześć . Powiem Ci z własnego doświadczenia ze ja gdy kupilem 80-tke fakt w silniku 1.8 na mono to byl zalozony stozek i szczerze to auto palilo dużo więcej, spadł v-max i ogolnie spadek mocy . tak wiec prócz dźwięku nie bylo zadnego pozytywu a wrecz odwrotnie , po założeniu fabrycznego filtra z puszką całą itp odrazu wróciło wszystko do normy