Witam Forumowiczów . Borykam sie z problemem audi mojej żony słabo pali na ciepłym silniku
Rozgrzałem silnik do minimum 80°C i Zrobiłem screeny z logów .
I tu moja prośba o Wytkniecie Wszystkiego co wam sie nie podoba .
[B4 1.9 1Z] Słabo pali na ciepłym silniku
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jezeli to ori sterownik ,to dawka paliwa 7,4 mg jest praktycznie dwukrotnie mniejsza niż byc powinna ,bo powinno być 4-4,4 mg .Także radze podciagnać do 4mg ,bo auto przy małej dawce jest dość mocno zamulone więcej pali i może cięzko odpalać ,choć bardziej pierwsze odpalenie a nie na ciepłym ,ale róznie to bywa .Poza tym masz jakieś niskie obroty biegu jalowego ...powinno być 840-860 ,a jest 798 -819...to też może być związane ze zbyt niska dawką,albo ktoś " grzebał" w adaptacjach i zmieniłAdiost pisze:I tu moja prośba o Wytkniecie Wszystkiego co wam sie nie podoba .
Sterownik jest boscha auto Jak tylko z Niemcowni przyjechało trafiło do teścia a potem do mojej żony A z dawką to Musze sie pobawić nastawnikiem tylko ten trójkątny klucz ;D Bo co do odpalania to na zimnym jest też nie tak jak powinno byc bo ze 3 razy musi przewalic i ogarnie a na ciepłym kreci i kreci pamiętam golfa 1.6 td tamten palił jak szatan od strzała ;D
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Adiost, , Dawkę paliwa to przydałoby się zwiększyc do 3-4 mg , żeby to jechało tak jak przystało na TDI.
Przydałby się screen jeszcze z Basic Sattings grupa 0 na rozgrzanym , by zobaczyć też kąt wtrysku paliwa.
Obroty silnika , tak jak Munior pisał , że są za niskie.
860 obr / min to tak minimalnie żeby było.
Przydałby się screen jeszcze z Basic Sattings grupa 0 na rozgrzanym , by zobaczyć też kąt wtrysku paliwa.
Obroty silnika , tak jak Munior pisał , że są za niskie.
860 obr / min to tak minimalnie żeby było.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
jak jest zimny tez zapala ciezko.... bo ja tez dzis zmeczyłem problem bo jak był zimny czy cieply to ciezko mi zapalał, to sie okazalo ze krocce przy filtrze paliwa łapał lewe powietrze sie zapowietrzał.. sprawdz poprzez szarpanie za pprzewody ktore wychodza z filtra paliwa tzn doplyw i przewod co idzie nadmiar paliwa z wtryskiwaczy i z pompy....