[B4 1.9 1Z] Przeszczep Licznika z B3 1.8S VDO do B4 1Z UN4
- hackthemilk
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Przeszczep Licznika z B3 1.8S VDO do B4 1Z UN4
Witam
planuje do mojego zetorka 1Z z ori licznikiem UN4 założyć licznik z Audi80 B3 1,8S VDO - wyskalowany jest tak samo czyli do 220km.
Na pierwszy rzut oka - wydaje mi się że trzeba będzie przełożyć środkowy czarny moduł Mini Check'a- ale nie wiem czy to wszytko ?
czy ktoś z Was koledzy działał w podobnym temacie. Proszę o info bo czytałem już kilka postów - i zdania są podzielone.
Proszę o info, PW email gg lub napiszcie tutaj.
Pozdrawiam
planuje do mojego zetorka 1Z z ori licznikiem UN4 założyć licznik z Audi80 B3 1,8S VDO - wyskalowany jest tak samo czyli do 220km.
Na pierwszy rzut oka - wydaje mi się że trzeba będzie przełożyć środkowy czarny moduł Mini Check'a- ale nie wiem czy to wszytko ?
czy ktoś z Was koledzy działał w podobnym temacie. Proszę o info bo czytałem już kilka postów - i zdania są podzielone.
Proszę o info, PW email gg lub napiszcie tutaj.
Pozdrawiam
Mam licznik od benzyny z B3 i podłączyłem go w swoim TDI 94 rok.
Wszystko działa obrotomierz i zegary.
Jedynie ze starego można jak się chce to można wymienić MC, ale ten z B3 też działa choć to było podłączone na chwilę i nie wiem czy zaalarmuję nas o np. niskim ciśnieniu oleju.
Dodatkowo licznik posiadał wyświetlacz temp. zew. który też działa idealnie po podłączeniu do mojej wiązki.
PS. licznik VDO
PS2. właśnie go ogłaszam na popularnym portalu ogłoszeń.
Wszystko działa obrotomierz i zegary.
Jedynie ze starego można jak się chce to można wymienić MC, ale ten z B3 też działa choć to było podłączone na chwilę i nie wiem czy zaalarmuję nas o np. niskim ciśnieniu oleju.
Dodatkowo licznik posiadał wyświetlacz temp. zew. który też działa idealnie po podłączeniu do mojej wiązki.
PS. licznik VDO
PS2. właśnie go ogłaszam na popularnym portalu ogłoszeń.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
audico, tyle że nie wiem czy kolega to zrobi bo ma jedne zegary vod a drugie un4 i nie wiem czy mc będzie pasować, bo kilka razy już widział że ludzie piszą że nie pasuje
Ostatnio zmieniony 25 cze 2017, 19:48 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
hackthemilk, tu kolega napisał że jednak pasują https://audi80.pl/b4-20-abt-wymiana- ... t64491.htm więc chyba mój błąd
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Dziekuję za info dla Was - bo już myślałem że forum umarło ale jednak nie miałem racji !
/przepraszam, że tak pomyślałem
[ Dodano: 2017-07-01, 21:13 ]
Witam - dziś jestem po wstępnych oględzinach i próbie przeszczepu licznika.
Mini Check pasuje z UN4 do VDO - niema problemów.
Ikonki kontrolek są w innym miejscu lub ich brak lub są inne- np. kontrolka świateł długich itd...
ciekawe czy da się przeszczepić folijki z kontrolkami? Miedzy UN4 a VDO - ktoś próbował?
Poza tym obrotomierz z benzyny VDO - jest inaczej wyskalowany do 7000 a w dieslu do 6000 - po jedzie testowej - jakoś miałem dziwne wrażenie że - przekłamuje.
Co do prędkościomierza - było w miarę ok ( musiał bym więcej do testować).
/przepraszam, że tak pomyślałem
[ Dodano: 2017-07-01, 21:13 ]
Witam - dziś jestem po wstępnych oględzinach i próbie przeszczepu licznika.
Mini Check pasuje z UN4 do VDO - niema problemów.
Ikonki kontrolek są w innym miejscu lub ich brak lub są inne- np. kontrolka świateł długich itd...
ciekawe czy da się przeszczepić folijki z kontrolkami? Miedzy UN4 a VDO - ktoś próbował?
Poza tym obrotomierz z benzyny VDO - jest inaczej wyskalowany do 7000 a w dieslu do 6000 - po jedzie testowej - jakoś miałem dziwne wrażenie że - przekłamuje.
Co do prędkościomierza - było w miarę ok ( musiał bym więcej do testować).
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Raczej może się różnić z innym licznikiem przez ogólną dokładność tych liczników. Sygnał obrotów w z tdi jest taki sam jak z 4 cylindrowca czyli 4 sygnały na dwa obroty wału.hackthemilk pisze:Poza tym obrotomierz z benzyny VDO - jest inaczej wyskalowany do 7000 a w dieslu do 6000 - po jedzie testowej - jakoś miałem dziwne wrażenie że - przekłamuje.