[B4 2.0 ABK] kodowanie sterownika klimatronika, porada
[B4 2.0 ABK] kodowanie sterownika klimatronika, porada
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące kodowania sterownika klimatronika. Otrzymałem informację jak to wygląda z tymi liczbami i chciałbym się dopytać o szczegóły. Czy dobrze rozumiem, że w r4 gdy nie ma czujnika obrotów sprężarki pomimo, że zexel to powinienem wybrać 1 a nie 0 tzn kod 00140 a nie 00040?. Wchodząc przez vaga w 07-recode są 3 pozycje w pierwszej mogę wpisać liczby od 0 do 00127, w drugiej od 0 do 99999, 3 była nieaktywna. To ten kod wpisać w drugą pozycję a w pierwszej zostawić 00000 dobrze rozumiem? Ja miałem w pozycji pierwszej i drugiej same zera. Sterownik głupieje. Czy później zrobić jakąś adaptację? Sterownik od v6 01/96.
Musiałem chyba źle doczytać w instrukcji
[ Dodano: 2018-06-03, 11:54 ]
Witam. Nic nie musiałem kodować, bo udało mi się kupić sterownik od R4. Wczoraj dopiero znalazłem czas, żeby jechać do fachowca i nabić klimę. Wcześniej już raz byłem, ale pękła chłodnica klimy w nietypowym miejscu, kupiłem nową, zamontowałem ale nie było czasu, żeby znów nabić. Od wczoraj cieszę się chłodkiem w samochodzie. Po kilkunastu sekundach od włączenia czuć wyraźne zimno
[ Dodano: 2018-06-03, 11:54 ]
Witam. Nic nie musiałem kodować, bo udało mi się kupić sterownik od R4. Wczoraj dopiero znalazłem czas, żeby jechać do fachowca i nabić klimę. Wcześniej już raz byłem, ale pękła chłodnica klimy w nietypowym miejscu, kupiłem nową, zamontowałem ale nie było czasu, żeby znów nabić. Od wczoraj cieszę się chłodkiem w samochodzie. Po kilkunastu sekundach od włączenia czuć wyraźne zimno